Nu kan du måle gevinsten ved grøn omstilling
Ny rapport belyser fordele og leverer metoder til at udregne den ekstra værdi.
Den nye forskning understøtter kommunernes beslutningsproces på klimaområdet ved at sætte tal på de ekstra gevinster.
Flere fluer med ét smæk
Den nye analyse viser, at grønne tiltag ikke kun er med til at forhindre klimaændringer og til at beskytte byer fra klimaændringernes konsekvenser, men at de i høj grad også kan have en positiv indvirkning på den økonomiske udvikling og sociale og sundhedsmæssige velfærd i kommunerne.
Grøn omstilling rummer eksempelvis et stort potentiale for jobskabelse, energibesparelser, øgede ejendomsværdier, bedre luftkvalitet, bedre sundhed og færre trafikpropper – alt sammen effekter, der kan skabe samfundsøkonomiske gevinster og større livskvalitet.
- Byerne har med den nye såkaldte ’co-benefit’-rapport fået et overbevisende argument for at implementere grønne løsninger. Co-benefit handler om, at vi slår flere fluer med ét smæk, og at de grønne løsninger samtidig skaber værdi for samfundet på anden måde, siger Jesper Nygård, administrerende direktør i Realdania.
Han håber, at rapportens konklusioner kan give de klimaansvarlige i kommunerne ekstra gennemslagskraft, og dermed åbne op for flere investeringer i bæredygtige byer.
- Nu har vi i hvert fald både de gode eksempler på, hvordan det kan gøres – samt tallene, der fortæller, at det er god økonomisk fornuft, siger Jesper Nygård.
Fra Columbia til København
Rapporten giver en oversigt over forskellige beregningsmetoder, der kan bruges af byerne til at måle gevinsterne ved klimahandlinger.
En række casestudier indgår i rapporten for at belyse gevinsterne inden for forskellige sektorer: Bus Rapid Transit i Bogotá og i Istanbul, trængselsafgifter i London og i Stockholm, LED-gadebelysning i Los Angeles og i Sydney, bæredygtig byudvikling i København og grønne tage i Portland.
En opfølgende rapport udkommer i forsommeren 2016.
Download rapporten “The Co-Benefits of Sustainable City Projects” i pdf-format her