23948sdkhjf

Bornholmerne får nyt forsyningsselskab

Når de to eksisterende forsyningselskaber på Bornholm fusionerer, får alle bornholmere ny el-, vand og varmeleverandør. Ved fusionenen opnås synergieffekter, men man mangler dog en administrerende direktør.
På Bornholms Forsynings hjemmeside kan man læse et stillings-opslag efter en ny administrerende direktør. Det kan man, fordi Østkraft A/S og Bornholms Forsyning fusionerer.

- Der er lavet en stor rapport, som viser, at det vil være fornuftigt at fusionere de to selskaber. Vi samarbejder allerede en del, og det kunne vi for så vidt fortsætte med, men det gøres bare bedre ved en fusion, fortæller bestyrelsesformand for Bornholms Forsyning, Lars Goldschmidt om fusionsplanerne.

Fusionen betyder, at alle aktiviteter hos selskaberne samles under et tag og samme direktør, som altså ikke er fundet endnu.

Stor opgave
Ifølge stillings-opslaget får den nye direktør en vigtig opgave i, at fusionere de to selskaber til et nyt. Samtidig skal den fremtidige direktør spille hovedrollen i forbindelse med den strategiske og driftsmæssige udvikling af virksomheden og i realiseringen af en række mål og visioner, herunder væsentlige bidrag til Bornholms visioner på klima- og energiområdet.

I øjeblikket sidder Ole Skov Mortensen i spidsen for Østkraft A/S, mens Per Martlev Hansen styrer slagets gang hos Bornholms Forsyning. At den nye adm. direktør kunne blive en af de to, er Lars Goldschmidt ikke afvisende overfor.

- Jeg har da en stærk forventning om at de søger stillingen, siger han til Energy Supply.

Såfremt man ønsker at blive administrerende direktør for det nye selskab kan stillingen søges frem til 29. februar 2016.

Ingen fyringer
Længere end til direktøren er parterne dog ikke kommet endnu. Det er endnu ikke klarlagt, hvordan den underliggende struktur skal se ud, ej heller hvor det nye selskab skal have til huse. Bygningerne på Skansevej 2 og Industrivej 1, hvor henholdsvis Østkraft og Bornholms Forsyning har aktiviteter i dag, er for små til at huse den samlede medarbejderstab på 180-200 mand.

- Rapporten, som vi har fået lavet, peger på, at der kan opnås en del synergieffekter ved fusionen. Der er ikke noget, som skal nedlægges – men de aktiviteter, der ligner hinanden, har vi tænkt os at samle, for eksempel entreprenør-aktiviteterne og bogholderi, siger Lars Goldschmidt og understreger:

- Der er i første om gang ikke planer om at skære i medarbejderstaben.

Ved fusionen får selskaberne et nyt stort kundegrundlag – både på og uden for øen.

- Vi får alle Bornholms borgere som kunder – sammen med de 4.500 kunder, vi har uden for øen, fortæller Lars Goldschmidt.

Hvad det nye forsyningselskab kommer til at hedde, er der ingen afklaring på endnu.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109