23948sdkhjf

Vestas-top kendte til skandaleprojekt

Revisionsselskabet PwC er blevet pålagt at fremlægge fortrolige arbejdsdokumenter forud for retssagen mellem Vestas og tidligere finansdirektør Henrik Nørremark.
Onsdag tørner Vestas og Henrik Nørremark sammen i retten i Århus. Henrik Nørremark kræver, at Vestas betaler ham 8,5 mio. kr. i fratrædelsesgodtgørelse, men Vestas vil omvendt have Henrik Nørremark til at betale 140 mio. kr., som man har tabt på det skandaleombrust indiske Project Dragon, hvor Vestas ville købe vindmøller hos asiatiske producenter for at undersøge teknologien nærmere. Det skriver Børsen.

Netop det indiske projekt var hovedårsagen til fyringen af Henrik Nørremark. Toppen hos vindmølleproducenten fastholder, at Henrik Nørremark handlede på egen hånd, og daværende CEO Ditlev Engel har hele tiden hævdet, at han ikke kendte noget til projektet. Nye interne arbejdspapirer frigivet fra revisionsselskabet PwC antyder dog noget andet.

- Siden 2009 har Vestas drøftet muligheden for at gå ind i et projekt, hvor en tredjepart skulle købe konkurrentmøller, installere dem på et site, gennemgå deres ydeevne og demontere møllerne, når deres
ydelsesdata var indsamlet, lyder det i et af dokumenterne.

Mens dokumenterne ifølge Henrik Nørremarks advokat Jeff Green er bevis på, at Vestas-toppen lyver og kendte alt til det omstridte projekt, fastholder Vestas’ pressechef Michael Zarin, at der intet nyt er i dokumenterne, og at det var velkendt, at Vestas interesserede sig for konkurrenternes teknologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204