23948sdkhjf

12 vil bore efter olie og gas i Nordsøen

Stor interesse for at granske undergrunden trods lave oliepriser
Trods de nuværende lave priser på ikke mindst olie er interessen for at lede efter olie og gas i den danske undergrund intakt.

12 firmaer har således fået tommel op fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt på deres ansøgninger om tilsammen 16 nye olie- og gastilladelser i Nordsøen, skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Lars Chr. Lilleholt har besluttet at meddele de 16 nye tilladelser til efterforskning og indvinding af kulbrinter, når Folketingets energiudvalg har sagt ok. Resultatet indebærer blandt andet, at flere nye, udenlandske operatører har fået en tilladelse og fremover vil være aktive i den danske del af Nordsøen.

- Det er positivt, at der fortsat er stor interesse for den danske del af Nordsøen, selv om oliepriserne i øjeblikket er lave. De mange nye tilladelser vil medvirke til, at vi kan bevare et stabilt efterforskningsmiljø i Danmark. Og de nye investeringer i efterforskning vil forhåbentligvis blive omsat i nye kommercielle fund, som vil kunne bidrage til at finansiere vores velfærdssamfund og den grønne omstilling, siger Lars Chr. Lilleholt.

Ret til 30 års forlængelse

Tilladelserne meddeles som udgangspunkt for en efterforskningsperiode på seks år med ret til 30 års forlængelse for felter, der sættes i produktion. De samlede arbejdsprogrammer omfatter blandt andet to ubetingede boringer og op til 24 betingede boringer.

Sagsbehandlingen af tilladelserne er blevet forsinket af den praktiske implementering af Offshoresikkerhedsdirektivets skærpede fokus på selskabernes finansielle kapacitet. Samtidig har Energistyrelsen haft en længerevarende dialog med et mindre antal af selskaberne om sikkerhedsstillelse.

Ifølge ing.dk er tale om disse 12 selskaber: Dana Petroleum Denmark, PA Resources UK Limited, Danoil Exploration A/S, Wintershall Noordzee, Hess Danmark, Hansa Hydrocarbons Limited, Edison International S.P.A , DEA Deutsche Erdoel AG, Dyas B.V., Ardent Oil (Denmark) S.A, DONG E&P A/S samt Nordsøfonden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109