23948sdkhjf

Nature Energy effektiviserer sig til bedre bundlinje

På trods af faldende omsætning steg overskuddet hos det fynske gasselskab i 2015.
Nature Energy omsatte i 2015 for 896,0 mio. kr. mod 968,8 mio. kr. året før. Til gengæld steg overskuddet før skat fra 16,4 mio. kr. til 58,8 mio. kr.

Samlet set er dækningsbidraget forbedret også i 2015. Det sker på trods af de på europæisk plan generelt lave gaspriser og klimatiske forhold, der overalt betød lavere afsætning og således også et fald i omsætningen for Nature Energy.

Den fortsatte effektivisering af drifts- og anlægsudgifter i forbindelse med selskabets nyopførte biogasanlæg, en optimeringen af risikostyringen i koncernens gashandler samt et skarpt fokus på omkostningsniveauet har haft indflydelse på årets positive resultat. Samtidig har forsyningspligt-bevillingen, som Nature Energy vandt ved udbud i foråret 2013, medvirket til den fortsatte stabile kundetilgang.

Administrerende direktør Ole Hvelplund kommenterer årets resultat således:

- Vores effektiviseringskurs har båret frugt inden for en kort tidshorisont. Vi vil fortsætte optimeringen af nye og eksisterende forretningsområder i samarbejde med udvalgte partnere, så vi fastholder den sunde udvikling af forretningen med fokus på driften af vores nye biogasanlæg og høj kundetilfredshed i vores kerneforretning. Vi forventer derfor også et succesfuldt udfald af indsatsen igen på næste års resultat.

Ledelsen i Nature Energy forventer også for 2016 et positivt resultatet for koncernen, hvor driften af nye biogasanlæg forventes stabil og at tillade investeringer i nye anlæg. Der budgetteres således med et overskud på 45-55 mio. kr. efter skat for 2016.

På baggrund af årets resultat for 2015 udtaler bestyrelsesformand Jens Otto Dalhøj:

- Jeg finder resultatet yderst tilfredsstillende. De store anlægsarbejder og den deraf følgende gearing af organisationen til trods har Nature Energy holdt en stabil kurs og med stor professionalisme nået årets målsætninger – og mere til. Det er det bedst tænkelige afsæt i forhold til koncernens planer om at tiltrække nye investorer til biogasdivisionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094