23948sdkhjf

Topchef skal lede regeringens energikommission

Energikommissionen skal se på at bringe omkostningerne ned og sikre gode vilkår for erhvervslivet.
Det bliver topchef i Danfoss Niels B. Christiansen, der skal stå i spidsen for Energikommissionen, som skal se på målene fra 2020 til 2030.

Regeringen har et langsigtet mål om at være uafhængig af fossile brændstoffer som kul, olie og naturgas i 2050.

Danmark skal fortsat være et af de førende lande i den grønne omstilling, lyder ambitionen i en pressemeddelelse om kommissionen, som er en del af regeringsgrundlaget.

- En række af de forudsætninger, der har ligget til grund for Danmarks grønne omstilling indtil nu, har ændret sig. Vi har fået en global klimaaftale, vi ser styrket europæiske og regionale samarbejder om energi, og de globale energimarkeder er i hastig forandring.

- I Danmark er vi nødt til at forholde os til de nye forudsætninger og få en grundig vurdering af, hvad der er de næste kloge træk i Danmarks grønne omstilling, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Den tidligere regerings delmål om at udfase kul og naturgas i henholdsvis 2030 og 2035 ophæves altså.

Desuden skal Danmark ikke være fossilfri, men uafhængig af fossile brændstoffer. Det betyder, at der skal produceres nok vedvarende energi til at dække Danmarks energiforbrug, men at der samtidig kan bruges benzin og kul herhjemme.

Den grønne energi kan i så fald eksporteres i stedet for at opvarme danske hjem.

Helt konkret skal kommissionen se på at få omkostningerne ned, mens gode vilkår for erhvervslivet skal bibeholdes.

Formanden for kommissionen ser frem til arbejdet og fremhæver særligt vigtigheden af at udvikle et energisystem, der udnytter den stigende digitalisering.

- Fremtidens løsninger handler om at fortsætte udbygningen med mere vedvarende energi. Men fremtidens løsninger handler i lige så høj grad også om en effektiv udnyttelse af den vedvarende energi, siger Niels B. Christiansen.

Ifølge DR Nyheders oplysninger skal kommissionens anbefalinger være omkostningsneutrale og må altså ikke koste samfundet penge.

Kilde: /Ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109