23948sdkhjf

Nu flyder varmen fra Vildbjergs sol-udvidelse

Vildbjerg Varmeværk har udvidet sit solfelt med 5.000 kvadratmeter. - Den første varme er netop produceret, fortæller driftslederen af værket.
I oktober 2014 satte Vildbjerg Varmeværk sit 21.000 kvadratmeter store solvarmeanlæg i drift. Nu har man fyret op under yderligere 5.000 kvadratmeter solfangere.

- Hvis ikke det havde været for en lille utæthed, så havde vi været i drift tidligere, fortæller driftsleder Thorbjørn Madsen om den nye udbygning i Vildbjerg.

Det er Arcon Sunmark, der har leveret de nye paneler, såvel som de gamle, mens Vildbjerg Varmeværk har stået for resten af entreprisen.

- I den her omgang var der ikke så meget arbejde i det, da alt var forberedt til en udvidelse. Vi har bare udskiftet lidt plader i veksleren, fortæller Thorbjørn Madsen.

Årsagen til at man har valgt at udvide det i forvejen store anlæg er, at man efter et års drift kunne se, at akkumuleringstankens kapacitet sagtens kunne bære yderligere 5.000 kvadratmeter sol.

Vildbjerg Varmeværk har investeret 6,5 mio. kr. i udvidelsen, der medfører, at man fra i dag kan få dækket 27 procent af sit varmeforbrug med solenergi.

Vildbjerg Varmeværk producerer ud over sol på naturgas og har 1680 forbrugere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109