23948sdkhjf

Regionshospital får solceller og nødgenerator for millioner

En invstering på godt 110 millioner kroner skal sikre hospitalet solceller, nyt køleanlæg, ny nødgenerator og forbedret ventilation.
Regionshospitalet Horsens har sammen med psykiatrien i Horsens gennemgået en energiscreening. Her blev der af Dansk Energi Management udpeget en række områder, hvor hospitalet med fordel kan investere i nye løsninger, blandt andet inden for sol, ventilation, køl og belysning.

Onsdag den 24. maj sagde Regionsrådet i Region Midt så god for, at hospitalet kan gå i gang med at udbyde de første energioptimerende projekter, og - når resultatet af økonomiforhandlingerne er kendt - indgå kontakter med entreprenørfirmaer om udførelsen.

Solceller & Ventilation
Dansk Energi Management har i energiscreeningen blandt andet peget på solceller og ventilationsanlægget som et indsatsområde.

- Solcelleprojektet er endnu lidt usikkert, da der ikke er taget højde for regeringstiltag i de seneste 2 år. Der vil blive fortaget en konkretisering af solcelleprojektet i 2016-2017, fortæller administrationschef og chef for byggeri på Hospitalsenheden Horsens,Thomas Balle Kristensen til Energy Supply.

Han forventer at de samlede udgifter til solceller bliver i størrelsesordenen 5-6 mio. kr.

Derudover skal ventilationsanlægget have en opgradering, med blandt andet en udskiftning af eksisterende ventilatorer med nye ventilationsaggregater med rotorveksler med en virkningsgrad på 80 %, SEL-værdi på 1,8 kJ/m3 og luftmængder som eksisterende ventilatorer. Nye ventilationsanlæg udføres med CAV-konstant ventilationsmængde.

Ventilationsarbejderne forventes udført løbende over en periode på 4-5 år og de samlede udgifter til ventilationsarbejder tyder på at blive i størrelsesordenen 30-40 mio.kr, oplyser Thomas Balle Kristensen.

Generatoranlæg & køl
I forbindelse med godkendelsen fra Regionsrådet har Regionshospitalet Horsens også fået en bevilling til projektering af et nyt centralt køleanlæg og et nyt nødgeneratoranlæg.

Det nuværende køleanlæg består af et centralt køleanlæg med en kapacitet på 700-750 kW. Derudover findes en række decentrale splitanlæg, som samlet vurderes til at have en kapacitet på 400 kW. For at kunne opfylde nuværende og fremtidige kølebehov er der behov for en kraftig køleudvidelse. Det fremtidige kølebehov estimeres nemlig til at være 2,5 kW.

Der skal således installeres et nyt centralt køleanlæg samt en dertilhørende transformer og nødgenerator, der det eksisterende køleanlæg ikke er nødstrømsforsynet.

Sammen med køleanlægget udbydes også opgaven med installering af ny nødgenerator og ny transformer.

Regionshospitalet Horsens forventer at hente en energibesparelse alene på køleanlægget på 460.000 kr. pr. år.

Tid & Penge
De fleste af de nye energiløsninger vil blive realiseret i takt med, at hospitalet renoveres og udbygges hen over de næste år. Andre projekter kan realiseres her og nu.

Den samlede pulje af tiltag, hvor der indgår energiforbedringer, gennemføres inden for en ramme af godt 110 mio. kr. En del af investeringerne sker med leasing-finansiering, som blandt andet betales af fremtidige energibesparelser.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094