23948sdkhjf

Regning for omstridt energiafgift splitter Venstres bagland

Venstres medlemmer er splittet i sagen om PSO-afgiften, hvor en eventuel løsning er skrinlagt til efteråret.
Der er gravet en kløft mellem Venstre-regeringen og partiets bagland i sagen om den omstridte energiafgift PSO, hvor en løsning er blevet udskudt til efteråret.

Der er nemlig ikke udbredt opbakning til regeringens bud, som går på at hæve bundskatten og sænke personfradraget for at finansiere en ændring af eller et farvel til afgiften.

Det fremgår af en rundspørge, som Ritzau har foretaget.

Afgiften bliver i dag betalt af borgere og virksomheder over elregningen, men skal ændres med udgangen af året, fordi den er traktatstridig i sin nuværende form ifølge EU-Kommissionen.

Rundspørgen er sendt til 1259 lokalformænd samt byråds- og regionsrådsmedlemmer, og 349 venstremedlemmer har svaret. Og de er splittet.

165 medlemmer er åbne for at betale for afskaffelsen af PSO-afgiften med en højere bundskat. 133 skyder dog regeringens planer ned.

Politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V) erkender, at regeringens bud på en løsning kunne være blevet kommunikeret bedre til baglandet.

- Det budskab stod ikke fuldstændig klokkeklart for at sige det mildt, og resultatet er så, at folk er lidt splittede.

- Forhandlingerne er udskudt til efteråret, og dem må vi så tage med de partier, som vil være med i dem, siger han.

Også fra Venstres egen folketingsgruppe har der ifølge Ekstra Bladet været kritik rettet mod regeringstoppen i samme sag. Ifølge avisen har flere prominente folketingsmedlemmer talt dunder mod regeringens forslag på møder i folketingsgruppen.

- Vi skal forklare den her model bedre. Det handler om at gøre det så rimeligt som overhovedet muligt. Vi har en bunden opgave, siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Vi skal finde finansieringen, og den skal vi forklare bedre, når det nu var det forslag, vi er kommet med.

Venstre-baglandet er også blevet spurgt ind til en anden af efterårets forventede svære kampe. Regeringen fremlægger efter sommeren sin 2025-plan som oplæg til reformer - især på skatten.

Her kræver støttepartiet Dansk Folkeparti yderligere stramninger på udlændingeområdet for at lægge stemmer til.

I rundspørgen er medlemmerne blevet spurgt, om Venstre bør se velvilligt på DF's ønske. Det mener 166 af de adspurgte, mens 130 er imod at indføre markante stramninger i bytte for reformer.

- Man skal holde skæg for sig og snot for sig og tale om økonomiske reformer, når man taler økonomi og tale om udlændingepolitik, når man taler om det, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Kilde: /Ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094