23948sdkhjf

Xergi lander største ordre nogensinde

Nyt stort biogasanlæg fra Xergi skal behandle store mængder af kyllingemøg og producere 3 MW elektricitet.
Biogas-anlægget, der er en del af Xergis største ordre til dato, kommer til at ligge ved den nordirske by Ballymena nord for Belfast, og vil producere 3 MW grøn elektricitet af op til 40.000 tons kyllingemøg om året. Elektriciteten, der vil blive solgt via elnettet, kommer til at dække ca. 4.000 husstande. Anlægget forventes at stå færdigt primo 2018 og skabe 11-12 nye permanente arbejdspladser i området.

Projektet er udviklet af Stream BioEnergy og bliver medfinansieret af The Foresight Group og Invest Northern Ireland. Desuden indgår Xergi som teknologileverandør også som aktionær i projektet.

- Anlægget omdanner kyllingemøget til biogas, som vil blive anvendt til at producere grøn elektricitet. Samtidig bliver næringsstofferne til et miljøvenligt gødningsprodukt, der kan fortrænge kunstgødning i det lokale landbrug, fortæller administrerende direktør Jørgen Ballermann fra Xergi, der skal levere anlægget.

Projektet beløber sig til 23,3 mio. britiske pund og Xergis andel er på ca. 150 mio. kroner.

Ny teknologi
På grund af en speciel sammensætning af næringsstoffer i kyllingemøg har det hidtil været nødvendigt at holde andelen af kyllingemøg i biogasanlæggene på et lavt niveau.

Xergi har skabt et koncept, der gør det muligt at producere gas på 100% kyllingemøg i et biogasanlæg.

- Anlægget i Ballymena er det andet anlæg, vi bygger til denne type produktion. Jeg er stolt over, at vi nu kan gøre det muligt for fjerkræproducenter at bidrage til en ganske betydelig produktion af både grøn gødning og vedvarende energi i form af biogas, siger Jørgen Ballermann.

Et af formålene med projektet er at håndtere kyllingemøget på en måde, der er skånsom for miljøet.

- Næringsstoffer som fosfor og kvælstof bliver meget lettere at optage for planterne ude i marken, når møget har været en tur gennem biogasanlægget. Dermed mindskes risikoen for, at næringsstofferne udvaskes fra markerne og belaster vandmiljøet, forklarer Jørgen Ballermann.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11