23948sdkhjf

Vindaktører overtager ti ejendomme

For at realisere projekt med 18 vindmøller vil ti spredte beboelser skulle nedlægges som boliger.
SE Blue Renewables har sammen med Wind1 ansøgt om opstilling af 18 landmøller i Esbjerg Kommune, under titlen Lundsmark-projektet.

Hver mølle har en effekt på op til ca. 3,5 MW og en totalhøjde på lige under 150 meter. De nye vindmøller i Lundsmark vil hver producere omkring 11 mio. kWh./år. Anlægget vil således kunne producere ca. 200 mio. kWh/år, hvilket svarer til det årlige elforbrug for ca. 50.000 husstande beregnet ud fra et gennemsnitligt elforbrug på 4.000kWh./år pr. husstand.

- Projektet bidrager væsentligt til den fortsatte grønne omstilling i Danmark som vi anser for en samfundsmæssig vigtig opgave – og det sker via land-vind, som er den billigste vedvarende energiform, understreger projektleder Per Munk fra SE Blue Renewables overfor Energy Supply.

Ti spredte huse nedlægges som beboelse
For at realisere projektet med 18 vindmøller vil ti spredte beboelser skulle nedlægges som boliger.

- SE Blue Renewables og Wind1 har været i god dialog med ejerne af disse beboelser og har lavet aftaler om at kunne overtage ejendommene, oplyser Per Munk og understreger:

- Der er på ingen måde tale om nedlæggelse af en landsby for at realisere Lundsmark-projektet. Det skal i øvrigt nævnes, at der for vores projekt er lagt ekstra afstand ind til naboer som ikke har en direkte interesse i projektet i forhold til lovkravet på minimum fire gange totalhøjden.

Lundsmark-projektet har været i idehøring der blev afsluttet 15. april 2016. Der blev afholdt 2 nabo-/borgermøder i høringsperioden.

- SE Blue Renewables har stort fokus på at inddrage naboerne i godkendelses-processen, og der vil blive oprettet en følgegruppe i lokalområdet, som kan bidrage med input til processen og holde de øvrige borgere opdateret, slutter Per Munk

SE Blue Renewables er ejet af energi- og telekoncernen SE med 50 % og PFA med 50%.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187