23948sdkhjf

Broagers varmepumpe snart i drift

Der god fremdrift i Broager fjernvarmes ambitiøse varmepumpeprojekt og mekanikken bag forventes leveret indenfor de næste to uger.
Varmepumpen skal afprøves første gang primo december 2016 og projektleder Kresten Pedersen forventer, at indkøringsfasen er afsluttet før jul, hvorefter varmepumpen sættes i drift.

- Vi forventer, at kunne dække 74 % af varmebehovet med varmepumpen fremover, 17 % kommer fra solvarmen og de resterende 9 % fra naturgas, siger han til nyhedsbrevet fra ProjectZero.

Integreret løsning
Broager Fjernvarmes nye varmepumpe er på 1 MWel med en COP på 4. Varmepumpens medie er grundvand, som skal pumpes fra Vemmingsbund over til varmecentralen på Banestien i Broager, hvor både solvarmeanlægget og den ny akkumuleringstank allerede er installeret. Sammen med varmepumpen bliver der etableret en ny varmecentral, hvorfra den vedvarende fjernvarme skal styres fremover.

Akkumuleringstanken blev allerede færdigbygget i sommer og rummer ialt 5.000 m3. Her kan varmen fra både varmepumpen og solvarmeanlægget lagres. På denne måde kan driften af varmepumpen optimeres og solvarmen kan lageres, når der produceres mere varme end kunderne efterspørger.

For at sikre vandforsyningen til varmepumpen blev der lavet ni grundvandsboringer i Vemmingsbund. Fire af disse er til indvinding af vandet, mens fem bliver brugt til at pumpe det (brugte) afkølede vand retur. Boringerne er hver især 250 meter dybe og ligger ca. 2,5 km. fra varmecentralen på Banestien.

Broager Fjernvarme har søgt penge i Energistyrelsens demonstrationspulje for store varmepumper. Det var i alt 10 fjernvarmeværker, som fik andel i puljen, som samlet udgjorde 26,6 mio kr og Broager Fjernvarme var altså en af de heldige.

Kilde: ProjectZero

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077