23948sdkhjf

Energipark rydder sidste hurdle af vejen

Nu sendes den snart i udbud.
At Regionsrådet i Region Midtjylland på sit møde onsdag d. 28. september godkendte et projektforslag for energiparken ved det kommende regionshospital DNV-Gødstrup med et samlet budget på knap 16. mio. kroner betyder, at Energiparken, der skal levere strøm til først byggepladsen og senere det færdige hospital, er tæt ved at blive en realitet.

Sidste hurdle er at erhverve sig den grund, hvor parken skal anlægges. Den har hidtil været ejet af Vejdirektoratet.

- Vi har sådan set jorden nu. Der er bare lige et par teknikaliteter, der skal på plads. Vi har lavet forundersøgelser og arkæologiske undersøgelser, så vi er godt på vej, fortæller projektleder Michael Hyllegaard til Energy Supply.

Lokalplanen for området blev godkendt af Herning Kommune allerede i august, så nu er man klar til at sætte i gang.

- Udbudsmaterialet er færdigt. Hvis ikke det sendes ud her i efteråret, så bliver det lige omme på den anden side af nytår, siger Michael Hyllegaard.

Ikke medvind for møllerne
Energiparken kommer til at huse 6.340 kvadratmeter solceller. Oprindeligt var planen, at der skulle være mindre sol og mere vind, i form af to husstandsmøller, i parken.

- Der fik vi ikke medvind på cykelstien. Så vi har tilpasset solcelleanlægget til den situation vi er i, og indsat flere solceller, fortæller Michael Hyllegaard.

Der står allerede en husstandsmølle ved byggepladsen, en 11 kW Gaia Wind-mølle, men den bliver altså ikke fremover en del af energiparken, og den får ikke yderligere selskab.

954.000 kWh
De 6.340 kvadratmeter solceller placeres i lige rækker med en maksimal højde på 2,5 meter, som lokalplanforslaget for området kræver. Derudover afgrænses energiparken af et levende hegn, der skal sikre minimale visuelle forstyrrelser for omgivelserne.

Solcelleanlægget skal bidrage med godt 954.000 kWh strøm.

Anlægget ventes at stå færdigt i løbet af sommeren eller efteråret 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11