23948sdkhjf

Trio skaber one-stop-shop for energirenovering

Steni har et tagprodukt, Gaia Solar laver solceller og SustainSolutions leverer ventilation og finansierer.

Sådan opridser adm. direktør hos tag- og facadeproducenten Steni, Claus Bøgeskov rammerne for det nye samarbejde mellem SustainSolutions, Gaia Solar og Steni.

 Den 2.-3. november i Forum, København besøger virksomhederne Building Green. På stand 108 vil trioen vise, hvad de tilsammen kan bidrage med til nutidens og fremtidens bæredygtige byggeri.

Samler kompetencerne

Steni og Gaia Solar har tidligere vist deres fælles bud på en strømproducerende tagløsning, hvor solcellepanel og tagflade er smeltet visuelt sammen. I år har de to fået selskab af SustainSolutions.

 - Sidste år havde vi hver vores stand. Kunderne skulle rundt tre forskellige steder for at se en samlet løsning. Nu har vi samlet alle kompetencerne det samme sted, fortæller Claus Bøgeskov.

 På standen vil en mock-up af en bygning fremvise en Steni-facade og et Steni-tag integreret med Gaia Solars solcelleløsning samt en ventilationsløsning fra SustainSolutions.

 Nye muligheder for byggefolket

Gaia Solar og Steni kunne allerede på 2015-udgaven af Building fremvise en tagløsning med en integreret solcelle. I år præsenterer de to nye muligheder for byggefolket. 

- Der er sket en teknisk udvikling siden sidste års produkt, så der er flere forskellige løsninger. Vi står nu med muligheden for også at smelte solcellerne ind i Stenis facadeplade, Steni Colour, fortæller Claus Bøgeskov.

 Derudover giver samarbejdet med SustainSolutions mulighed for at installere et ventilationsanlæg direkte i facadebeklædningen fra Steni.

 - Tilsammen har vi en fuld teknologipakke med lys, strøm, varme og ventilation – en one-stop-shop for energirenovering, forklarer Christian Niepoort, direktør hos SustainSolutions.

Ny, gammel løsning

Selvom løsningerne er forholdsvist nye, så er de pågældende virksomheder – i hvert tilfælde for Stenis og Gaia Solars vedkommende – gamle i gårde. Det betyder også, at den teknologi og udvikling, der ligger til grund for produkterne, er gennemtestede.

 - Løsningen kører allerede. Selvom vores samarbejde er relativt nyt, så har vi monteret projekter hist og her, og vi har mange projekter i pipelinen, fortæller Claus Bøgeskov og uddyber:

 - Projekterne er nye, men der er ikke tale om nogen ny teknik, og derfor er der ingen indkøringsperiode. Opstarten er gået rigtig fint.

Finansieringen på plads

Med SustainSolutions om bord kan parterne i det nye samarbejde – udover strømproducerende tag- og facadeløsninger -  tilbyde en finansieret solcelleløsning til almene boligforeninger, andelsboligforeninger og erhvervsejendomme. En solcelleløsning, der kan installeres uden beregning, men tilbagebetales via de besparelser, der opnås på elregningen.

- Når vi siger, at man kan få installeret et solcelleanlæg uden beregning, betyder det, at eksempelvis en boligforening ikke behøver at have en krone op af lommen ved etablering af anlægget. Solcelleanlæg og renteudgift til PKA betales tilbage via energibesparelsen, og vi kan sætte renten relativt lavt da teknologien er kendt, og en boligforening er en solid aktør. Vi kan sammen med Gaia Solar og Steni skabe en god samlet pakke – også for dem, hvor budgettet ikke er der, eller hvor man kun ønsker at finansiere noget af løsningen selv, fortæller Christian Niepoort, som i den grad glæder sig til at deltage på Building Green.

- Vi ved, at der er et stort uforløst potentiale for energibesparelser i den danske ejendomsmasse, så forhåbentligt skal vi møde nogle beslutningstagere, der er på jagt efter det gode projekt til deres bolig eller ejendom, og savner handling indenfor det her område. Med den her pakke kan vi hjælpe – og samtidig gøre en forskel, både i forhold til bæredygtigt byggeri, men også med veldokumenterede løsninger, der er danskudviklede og på den måde skaber danske arbejdspladser, understreger han.

Gaia Solar, Steni og SustainSolutions udstiller på stand 108.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095