23948sdkhjf

Millioner skal hjælpe dansk offshore-vind

Offshoreenergy.dk og Erhvervsakademiet SydVest sikrer over 40 mio. kr. til at støtte underleverandører til offshore vindindustrien med nemmere adgang til tests og en ramme om nye samarbejdsrelationer.
De danske underleverandører til offshore vindindustrien får nemmere adgang til internationale testfaciliteter og bliver styrket i det internationale samarbejde tværs af Nordsøen.

Samtidig tilføres offshore vindindustrien en forskningsbaseret netværksanalyse, som identificerer de optimale samarbejdsrelationer – og det hele toppes op med moduler til en ny MBA-uddannelse målrettet offshore vind.

Det sker gennem projektet ”Inn2Power”, der netop er blevet bevilget godt 40 mio. kr. af den regionale europæiske udviklingsfond Interreg.

Projektet forankres i Offshoreenergy.dk og Erhvervsakademi SydVest, og allerede forud for projektansøgningen har 18 danske SMV’er tilkendegivet, at de vil medvirke, hvis projektet blev realiseret:

- Med Inn2Power får SMV’erne lettere adgang til tests, og den mulighed kan være afgørende for at dokumentere, hvordan nye, teknisk innovative løsninger eller produkter fungerer i praksis, siger Hans A. Pedersen, director renewables, Offshoreenergy.dk.

Relationer åbner for komplette løsninger
Tests er en betragtelig forhindring for de små og mellemstore virksomheder, fordi det er dyrt at teste i fuld skala til offshore vindindustrien.

- Vi har fremragende testfaciliteter, hvor både logistik og infrastruktur er indrettet til formålet, men tests er stadig en voldsom udgift for SMV’erne, siger Hans A. Pedersen.

Når flere får mulighed for at få testet deres innovative løsninger af, øges graden af anvendt forskning i SMV’erne, siger Lisbeth Brøde Jepsen, ph.d. og Innovation Developer ved Erhvervsakademi SydVest:

- Inn2Power-projektet vil bidrage til at gøre det helt konkret og håndgribeligt og forhåbentligt sende nye løsninger og produkter ud i vindindustrien, siger hun.

Et andet vigtigt element i Inn2Power for de danske SMV’er er det relations-opbyggende element på tværs af Nordsøen.

- Der er forskellige styrkepositioner på tværs af regionerne i Norsøen, som i samarbejde komplementerer hinanden. Når klyngernes medlemmer arbejder sammen på tværs, kan gevinsten blive, at vi supplerer komponentløsningerne med flere af de systemløsninger, branchen efterlyser, siger Glenda Napier, CEO ved Offshoreenergy.dk.

Endelig er projektet en forskningsmæssig styrkelse af SMV’erne. Der vil blive sammensat moduler til en ny MBA rettet mod netop offshore vindindustrien, og de optimale samarbejdsrelationer skal findes via forskning:

- Projektet benytter forskning til at gøre relationerne sammenlignelige, så der er en bedre mulighed for at finde de samarbejdsrelationer, der vil give størst gevinst, siger Lisbeth Brøde Jepsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078