23948sdkhjf

Historisk lave priser i solcelleudbud

Tre selskaber står bag de lave tilbud om at opføre solcelleanlæg med et fast pristillæg på 12,89 øre/kWh i 20 år.

Energistyrelsens udbud af støtte til solceller blev vundet af tilbud om et tillæg til markedsprisen på kun 12,89 øre/kWh.

Udbuddet viser dermed, at elektricitet fra solceller i Danmark nu er konkurrencedygtig med de billigste kilder til vedvarende energi.

Ni tilbud/Tre selskaber

Fristen for at afgive tilbud i Energistyrelsens udbud af pristillæg til solcelleanlæg udløb den 8. december kl. 16.

Ved udløbet af fristen havde Energistyrelsen modtaget 36 tilbud på i alt 79,45 MW. De 9 tilbud, der har vundet i udbuddet, tilbød at opføre solcelleanlæg med et fast pristillæg på 12,89 øre/kWh i 20 år.

De tre selskaber, der hver afgav vindende tilbud på 3 anlæg à 2,4 MW, er P&B Solpark Danmark 8 K/S, P&B Solpark Danmark 9 K/S og P&B Solpark Danmark 11 K/S. Selskaberne er ejet af Danske Solmarker A/S.

De vindende tilbud omfatter en samlet kapacitet på 21,6 MW. Den samlede støtteudgift ser dermed ud til at blive ca. 2,8 mio. kr. årligt, når anlæggene er etableret, hvilket er væsentligt under de 8 mio. kr. årligt, der blev forventet, da lovhjemlen til udbuddet blev vedtaget.

Udbuddet var åbent for projekter i Tyskland op til 2,4 MW, men der blev ikke afgivet tilbud vedrørende solcelleanlæg i Tyskland.

Kontrakterne med vinderne forventes underskrevet inden jul. Resultatet er endeligt, når kontrakterne er indgået.

Baggrund

  • Solcelleudbuddet udgør den midlertidige PSO-løsning for årene 2015 og 2016.
  • Danmark og Tyskland indgik i juli 2016 en samarbejdsaftale om gensidig åbning af solcelleudbud. Solcelleudbuddet, der delvist har været åbent for anlæg i Tyskland, udgør den danske del af denne aftale, mens det tyske Bundesnetzagentur har afholdt et tysk udbud, som var åbent for anlæg i Danmark.
  • Samarbejdsaftalen medfører, at solcelleprojekter i Tyskland har kunnet deltage i den åbne del af det danske udbud i konkurrence med solcelleprojekter i Danmark, mens solcelleprojekter i Danmark kunne deltage i hele det åbne tyske udbud, i konkurrence med solcelleprojekter i Tyskland.
  • Det var danske solcelleprojekter, der vandt hele det åbne tyske udbud på i alt 50 MW.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14