Forsyning Helsingør bygger kraftvarmeværk for 709 millioner
Kort før jul tog Forsyning Helsingør og Norfors første spadestik til det 709 millioner kroner dyre Helsingør Kraftvarmeværk, der snart rejser sig på Energivej i Helsingør.
Det er dog ikke et helt nyt værk, man opfører.
- Det er en fornyelse af det bestående værk, hvor vi investerer i en biomassekedel. Værket producerer både varme og el, men efter fornyelsen drosler vi ned på elfunktionen, så det bliver 58,5 MW varme og 16 MW el, fortæller adm. direktør hos Forsyning Helsingør, Jacob Brønnum.
Men det nye værk kører på flis og det betyder en vis udfasning af naturgassen, som man har kørt på i de seneste 29 år. Det giver en årlig reduktion i CO2-udledningen på 88 procent.
Første spadestik – og hvad så?
Første spadestik til anlægget blev som sagt taget før jul og man er nu i gang med fornyelsen af kraftvarmeværket, der består af flere delprojekter:
- En ny bygning til biomassekedel og røgrensning, to nye flissiloer og etableringen af et rekreativt grønt område og selvfølgelig installation af kedel og røggasanlægget.
Det er østrigske firma Andritz, der skal bygge biomassekedlen, mens finske Raumaster skal bygge brændselshåndteringssystemet. Lab fra Frankrig skal levere anlægget til rensning af røg, mens Barslund er valgt som entreprenør til at foretage byggemodningen.
Fjernvarme fra Hornbæk til Hørsholm
Helsingør Kraftvarmeværk ejes i fællesskab af Forsyning Helsingør og Norfors, og værket forsyner kunder med fjernvarme fra Hornbæk og Helsingør i nord til Kokkedal og Hørsholm i syd. Forbrugerne i det nordsjællandske kan se frem til at få varme produceret på bæredygtig flis fra 2019.
- Anlægget går i prøvedrift i slutningen af 2018 og så regner vi med at overtage anlægget i 2019, siger Jacob Brønnum.
Forsyning Helsingør og Norfors investerer samlet 709 mio. kroner i anlægget.