23948sdkhjf

Munck i regulær lortesag

Fejl i kloakledninger gav fækalier i drikkevand. Munck Forsyningsledninger afviser ansvaret og skyder på vandværk

Tirsdag i sidste uge udførte Munck Forsyningsledninger kloakarbejder i byen Maglebrænde på Falster. Her skulle to spildevandsledninger kobles sammen. Der skete midlertid en fejl og spildevandsledningen blev koblet på drikkevandet, hvorfor byens 152 husstande har badet i bæ.

Det oplyser Licitationen.

- Det er meget ubehageligt. Jeg vil have det rigtig, rigtig skidt, hvis det var sket hjemme hos mig, og vi beklager meget. Vores største bekymring er, at nogen drikker vandet og bliver syge af det her. Det er derfor vigtigt, at vandforsyningsselskabet tager sig af sagen og får renset vandledningerne hurtigst muligt, siger Flemming Skøtt, adm. direktør i Munck Forsyningsledninger til Licitationen.

Hos Guldborgsund Forsyning, der håndterer sagen for Maglebrænde Vandværk fortæller produktionschef Niels Rasmussen, at man har underrettet borgerne og sikret vandforsyningen til borgerne. Nu mangler man blot at placere et ansvar for fejlen.

- Det er mega ubehageligt. Det er hverken borgernes eller vandværkets skyld, der er uforvarende blevet bragt i den her situation, er ikke deres skyld. Vandværket har anvist, hvor ledningerne ligger og de har udleveret tegningerne over ledningerne til Munck Forsyningsledninger. Det er deres folk, der har stået i hullet og har svejset ledningerne sammen, siger Niels Rasmussen.

Hos Munck Forsyningsledninger mener man dog, at fejlen kunne være undgået.

- Ledningsoplysningerne stemte ikke overens med virkeligheden, så det var urigtige oplysninger, vi fik fra vandværket. Den ledning vi koblede på var sort med brun skrift, så der var intet, der indikerede, at det var drikkevandet. Men det er desværre en udfordring på mange mindre vandværker rundt omkring i landet, at de har mangelfulde ledningsoplysninger, siger Flemming Skøtt.

Sagen kort

  • Tirsdag den 7. februar udførte Munck Forsyningsledninger kloakarbejde i byen Maglebrænde på Falster, hvor de ved en fejl koblede kloakledningen til vandforsyningen.
  • Først onsdag blev Guldborgsund Forsyning bekendt med problemet og kontaktede Maglebrænde vandværk, som efterfølgende lukkede for vandet til byens beboere.
  • I mellemtiden har byens beboere uforvarende drukket og badet i fækalier og urin.
    Guldborgsund Forsyning skyder efterfølgende ansvaret over på Munck Forsyningsledninger, mens de omvendt anklager Maglebrænde Vandværk for at give urigtige oplysninger om, hvor ledningerne ligger.
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093