23948sdkhjf

Munk Energy sætter strøm til Faxe Vandværk

Der er gode forudsætninger for solceller hos landets vandværker.

Faxe Vandværk har investeret i et solcelleanlæg fra Munk Energy A/S. Og netop vandværkerne er der store perspektiver i for solcelle-specialisten.

- Vi er stolte over at have leveret anlægget til Faxe Vandværk, som dermed er foregangsmand for ’grønt vand.’ Vi regner dog med at flere vandværker i Danmark følger det gode eksempel – vi er aktuelt i dialog med flere vandværker om tilsvarende løsninger, der kan spare både penge og skåne miljøet, siger adm. direktør Andreas Nyeboe Munk fra Munk Energy.

 Også formanden for Faxe Vandværk ser perspektiver i solcelleanlægget - ikke bare hos ham selv, men hos andre af landets værker. 

- Der er mange vandværker i Danmark, der har de samme gode muligheder med solceller, som vi har. Mit råd til dem er at få afdækket mulighederne. Mange har vandtårne, der bruger store mænger strøm, og mange har enten egnede tagkonstruktioner eller – som vi havde – en egnet grund til et jordanlæg. Har man et vandtårn skal man dog være opmærksom på, at man måske skal indregne en omlægning af hele processen omkring fyldning af vandtårnet til andre tidspunkter af døgnet, så man bruger strømmen, når den bliver produceret, siger formand Carsten Boserup.  

Producerer al strømmen
Faxe Vandværk har fået installeret et jordanlæg på 50 KwP med ca. 200 solcellepaneler. Anlægget kommer til at producere stort set al den strøm, vandværket forbruger – og alt i alt betyder det, at Faxe Vandværk vil spare ca. 50.000 kroner årligt på strømregningen.

- Vi bruger store mængder strøm til at pumpe vand fra vandtankene op i tårnet, og det er en tilfredsstillelse, at strømmen bliver produceret via naturens egen energikilde – solen, og at vi har gjort os mere uafhængige af de fossile brændstoffer, siger Carsten Boserup.

Faxe Vandværk forsyner ca. 2500 forbrugere med rent drikkevand. Værket er fuldautomatisk, så oppumpning af råvand, iltning, filtrering og udpumpning til forbrugerne, styres og overvåges af computere.  Vandet bliver hentet i vandværkets 6 boringer og udpumper ca. 300.000 kubikmeter vand til vandværkets forbrugere om året. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094