23948sdkhjf

Helbredsundersøgelse: Resultater suppleres af myndighedsanbefalinger

Siden 2013 har Kræftens Bekæmpelse undersøgt om der findes en sammenhæng mellem støj fra vindmøller og bl.a. hjerte-kar-sygdomme, fødselsvægt og fire andre lidelser. Undersøgelsen blev igangsat af S-R-SF regeringen i 2013, og er siden blevet mærkbart forsinket. Ifølge Kræftens Bekæmpelse skyldes forsinkelserne bl.a., at undersøgelserne indeholder store mængder data, der tager tid at bearbejde.

Nu oplyser sundhedsminister Ellen Thrane Nørby at resultaterne i undersøgelsen suppleres af kommentarer fra relevante myndigheder. 

I Vindmølleindustrien ser adm. direktør Jan Hylleberg frem til, at de første resultater er på vej til offentliggørelse.

- Vi anerkender, at forskning tager tid og at det er et vigtigt område at få belyst, selvom jeg selvfølgelig gerne havde set, at resultaterne var offentliggjort på nuværende tidspunkt. Jeg ser frem til, at undersøgelsens resultater bliver suppleret med faglige vurderinger fra myndighederne, da det er afgørende, at de mange aktører, der har interesse i området, har en officiel stillingtagen til resultaterne, som de kan forholde sig til, siger Jan Hylleberg.

Vindmølleindustrien har i januar skrevet til sundhedsminister Ellen Trane Nørby for at få afklaret netop, hvordan myndighederne vil forholde sig til tolkningen af resultaterne. I svaret til Vindmølleindustrien skriver ministeren bl.a.:

- Jeg kan oplyse, at de tre ministerier bag undersøgelsen, Sundheds‐ og Ældreministeriet, Miljø‐ og Fødevareministeriet samt Energi‐, Forsynings‐ og Klimaministeriet, snarest muligt efter offentliggørelsen af resultaterne forventeligt vil komme med en officiel udmelding om undersøgelsens resultater baseret på bl.a. faglige anbefalinger fra relevante myndigheder.

Stor kommunal bevågenhed
En lang række kommuner har med baggrund i den igangværende undersøgelse sat udbygningen med landvindmøller på hold med den konsekvens at en række vindmølleprojekter ikke kan blive gennemført.

Netop derfor har myndighederne tidligere sendt brev til de danske kommuner med en opfordring til at fortsætte med planlægningen imens undersøgelsen pågår.

Kilde: Vindmølleindustrien - www.vindpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079