23948sdkhjf

Kæmpe landmøllepark droppes over-night

Esbjerg Kommune dropper al landvind - et projekt til 600 millioner skrottes.

I sidste uge valgte Tønder Kommune at sætte en stopper for Vattenfalls landvindmøllepark på 29 møller til rundt regnet 1,2 mio. kr.

Vindmølleparken i Tønder delte VVM med en 18 møller stor park i Esbjerg Kommune. En park som SE Blue Renewables og Wind1 står bag. Og længe var håbet lysegrønt for parken, som går under navnet Lundsmark-projektet.

- Efter beslutningen i Tønder kunne det være gået flere veje. Vi har været i dialog med kommunen og lagt op til en drøftelse af projektet igen. Måske kan opstillingsmønsteret være anderledes, nu man er gået fra 48 møller til 18 møller i de to projekter, siger direktør hos SE Blue Renewables Ulla Iversen.

Ingen landvind i Esbjerg
Men i går besluttede Plan- og Miljøudvalget i Esbjerg Kommune at vende tommelen ned til landvind.

- De har besluttet, at der ikke er plads til landvind i Esbjerg Kommune undtagen testpladser. Det er alle landvindmøller ikke kun Lundsmark, der er tale om, siger Ulla Iversen, der er noget overrasket over den drejning sagen pludselig har taget.

- Vi er overraskede over at man træffer beslutningen over night. Vi har brugt rigtig meget tid og menneskepenge på det her, siger hun.

Set-up var kørt i stilling
Lundsmark-projektet bestod af 18 møller med en effekt på op til ca. 3,5 MW og en totalhøjde på lige under 150 meter. Anlægget vil således kunne producere ca. 200 mio. kWh/år, hvilket svarer til det årlige elforbrug for ca. 50.000 husstande. 

I augustmåned fortalte projektleder Per Munk at man for at realisere Lundsmark projektet havde været i kontakt med ti lodsejere om overtagelse af deres bebyggelser.

Heldigvis for SE Blue Renewables nåede man ikke at investere flere millioner i den slags opkøb.

- Vi havde bare sikret os retten til overtagelse og nu bliver det ikke til noget, fortæller Per Munk i dag til Energy Supply.

Modstand vejer tungt
Når det kommer til penge så vurderer Ulla Iversen at det er et projekt til 500 til 600 millioner der netop nu er droppet. Og hvordan man sikrer sig mod den slags i fremtiden kan hun ikke svare på.

-  Det er rigtigt svært at sikre sig at det ender sådan her. Det er et tilfælde vi ikke har set før. Vi har arbejdet sammen med kommunen i lang tid. Vi er stort set færdige med VVM-redegørelsen og så når vi ikke engang til høringen, siger Ulla Iversen, der vurderer at borgernes stemme har vejet tungt i forbindelse med den beslutning, der nu er truffet i Esbjerg Kommune.

Samlet set er der tale om, at Esbjerg Kommune har droppet 34 vindmøller som skulle have været opført i Vilslev Nord, Kærbøl Mark og Lundsmark

 

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.168