23948sdkhjf

Tjernobyl-område skal danne grobund for andengenerations-biobrændstof

Et 50.000 kvadratkilometer stort område i Hviderusland har siden Tjernobyl-katastrofen i 1986 været ubrugeligt på grund af forurening. Nu skal der dyrkes afgrøder til fremstilling af biobrændstoffer.
Nedsmeltningen i Tjernobyls atomreaktor i 1986 har medført at et område i Hviderusland på størrelse med Danmark stort set har været ubrugeligt siden. Nu skal der dyrkes afgrøder til fremstilling af biobrændstoffer. Det skriver Ingeniøren.

Det irske energiselskab Greenfiels Project Management vil dyrke sukkeroer i den atomforurenede jord og forvandle dem til andengenerations-biobrændstoffer, der skal afsættes på det internationale marked.

Som sidegevinst vil dyrkningen af sukkeroer rense jorden for radioaktivitet. En sådan rensning af jorden ville under normale omstændigheder tage flere hundrede år, men Greenfield menes, at kunne skære denne proces ned til 20-40 år ved hjælp af afgrøderne.

Det skal tilføjes, at Hviderusland kun har givet tilladelse til for-undersøgelser af projektets potentiale. Men ikke desto mindre regner Greenfield med at opføre det første destilleri allerede til næste år. Destilleriet vil kunne forvandle en halv million kubikmeter afgrøder til biobrændstoffer – E5, E10 og E85 – om året.

Andengenerations-biobrændstofferne fra Hviderusland vil på sigt kunne konkurrere prismæssigt med den billigste etanol på markedet. Den er pt. fra Brasilien og lavet på sukkerrør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173