23948sdkhjf

Dansk klimapolitik er for snæversynet

Den danske klimapolitik er for snæver i sit fokus på enkelte energiteknologier og forskningsområder, lyder dommen fra de danske virksomheder i en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv.
Hvis vi fortsætter ad denne vej udnytter vi ikke alle vores klimapotentialer. Derfor efterlyser Dansk Erhverv bredde i klimapolitikken fremover.

Dansk Erhverv har gennemført en medlemsundersøgelse, der bl.a. sætter fokus på prioriteringen og satsningen af den danske klimapolitik. Knap tre ud af fire virksomheder er helt eller overvejende enige i, at energipolitikken har været for fokuseret på vindenergi

- Undersøgelsen taler sit tydeligt sprog. Virksomhederne vil have mere bredde i klimapolitikken. Og regeringen har med det forestående klimatopmøde en historisk mulighed for at være visionær. Det er en enestående mulighed for at understøtte udvikling af nye erhvervspotentialer – og et bæredygtigt samfund. Men det kræver et bredere fokus end hidtil, udtaler Mette Vadstrup, klimachef i Dansk Erhverv.

Klima er mere end vindmøller
Ved satsningen på klima og energi mener 41 procent, at den politiske prioritering skal sikre bredde, så der ikke satses på enkelte udvalgte vinderteknologier.

- Vi skal se nærmere på de erhvervspotentialer, vi har i Danmark på klimaområdet. Det gælder for eksempel de virksomheder, der operer inden for videnservice og miljøteknologi. Klimaindsatsen drejer sig om meget mere end vindmøller. Vi skal også satse på clean-tech i bred forstand, herunder for eksempel bølge-, sol og vandenergi, forklarer Mette Vadstrup og fortsætter:

- Innovation sker ikke alene ved at udvikle nye produkter. Vi har tendens til at lægge alle æg i en kurv, men det er altså ikke nok. Grønne intelligente løsninger rækker over alt fra nye energibesparende printere til hvordan vi kan bruge it til at regulere strøm- og varmeforbruget på. Der bør satses meget mere på at få udbredt disse løsninger.

Vi skal satse på videnservice og miljøteknologi
31% af virksomhederne mener, at markedet selv skal afgøre, hvad der satses på, mens kun 19 % ønsker en politisk prioritering af vinderteknologier.

- Vi oplever en enorm udvikling inden for videnservice og miljøteknologier som eksempelvis it-systemer, der kan reducere elforbruget i bygninger, og nytænkning inden for logistik, der reducerer trængsel og CO2-udledning. Den viden, vi har på disse områder, og hvordan den kan anvendes, vil fremover være fundamentet for det, Danmark skal leve af. Derfor skal vi også vise virksomhederne inden for videnservice og miljøteknologi, at vi satser på dem, slutter Mette Vadstrup.

Læs analysenotatet på Dansk Erhvervs hjemmeside

Kilde: Dansk Erhverv - www.danskerhverv.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093