23948sdkhjf

Investorer foretrækker solenergi frem for ejendomme

Danske investorer holder igen med investeringer i traditionelle aktiver som fx ejendomme. Til gengæld er interessen for alternative energiprojekter stor. Finanskrise og miljødebat påvirker investeringsvalgene.
Det århusianske investeringsfirma Obton A/S lancerer i samarbejde med det uafhængige energiselskab Scan Energy Solar A/S et investeringsprojekt baseret på solenergi i Spanien.

Investorerne, der ellers har været tilbageholdende siden finanskrisen brød igennem, viser stor interesse for det nye projekt, hvor den samlede investering udgør € 59.851.010.

Hellere solenergi i Spanien end ejendomme
- Vi oplever ikke den sædvanlige store efterspørgsel på ejendomme. Sådan har det været i nogen tid. Til gengæld er investorerne yderst interesserede i vores nye projekt, Obton Solenergi A/S, der investerer i det spanske solcelleprojekt SCE Solar Don Benito, siger direktør Anders Marcus fra Obton A/S.

Stabilitet og statsgaranti gør solprojekt attraktivt
- Investorerne er i øjeblikket tilbageholdende med yderligere investeringer i aktier og ejendomme. De vil godt se tiden an og venter på, at markedet skal falde til ro, og finanskrisen slippe sit tag. Til gengæld er investering i spansk solenergi forbundet med stor sikkerhed af flere årsager, siger Anders Marcus og nævner bl.a., at:

  • Solenergi er mere stabilt end fx vindenergi. Analyseinstituttet Meteocontrol oplyser, at observationer over 32 år i Madrid viser maksimale udsving på -7/+6 % i forhold til normalåret. Til sammenligning er det tilsvarende udsving af vind på +/- 25 %.
  • Spanien er blandt de mest udviklede lande i verden mht. solenergi, og der er statsgaranti for afsætningen. Fx garanterer den spanske stat og det næststørste spanske el-selskab, Iberdrola S.A. fast afregningspris i 35 år på den el solcelleanlægget i Don Benito producerer.
Klimadebat påvirker investeringer
- Klima- og miljødebatten indvirker også på folks investeringsbeslutninger. Man vil gerne investere sine penge godt - også for miljøet. I Obton Solenergi A/S er det gennemsnitlige afkast på hele 12,9 % årligt fra første investeringsår, fordi anlægget allerede er i drift og har været det i et år. Og du investerer samtidig i miljøvenlig energi til gavn for dig selv og dine efterkommere, siger Anders Marcus.

Solcelleanlæg er med til at mindske udledningen af drivhusgasser, og den miljøvenlige strømproduktion skaber hverken luftforurening eller støjgener.

Strøm til 1.900 husstande
SCE Solar Don Benito ligger i Sydvestspanien nær byen Don Benito i den solrige provins Badajoz.

Solcelleanlægget producerer strøm til at dække det årlige behov for ca. 1.900 husstande. Anlægget har en effekt på ca. 6,94 MWp, og skal udvides til ca. 9,44 MWp.

Kilde: Obton A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079