23948sdkhjf

Højesteret-dom baner vejen for vindmøller

Højesteret stadfæstede i går en landsretsdom fra 2007 om placeringen af vindmøller i Kyndby Huse. Advokat i sagen frygter, at dommen gør det sværere for borgerne at kæmpe mod placering af vindmøller – selvom denne kan være på kant med miljølovgivningen.
En landsretdom fra 2007 blev i går stadfæstet af Højesteret.

Sagen omhandler placeringen af to test-vindmøller nær Kyndby Huse. Naturklagenævnet var i sagen anklaget for mangelfuld sagsbehandling af Dong Energys ansøgning om opsætningen af de to møller. I 2007 frikendte landsretten Naturklagenævnet, og nu har Højesteret gjort det samme.

Det får advokat i sagen Per Overbeck til at frygte, at det fremover bliver sværere for borgerne at kæmpe mod placeringen af vindmøller, selvom placeringen er på kant med miljølovgivningen.

- Danmarks miljøregler er ikke så sikker en bastion, som vi troede de var, siger Per Overbeck til Sjællandske.dk.

Per Overbeck repræsenterede de 32 beboere i Kyndby Huse, der i årevis har kæmpet mod Dongs ønske om at placere to 150 meter høje havvindmøller på landjorden.

På trods af dommen ser det dog ud til, at Dong har opgivet ævred, og beboerne i Kyndby Huse slipper for havvindmøller i baghaven.

Kilde: Sjællandske.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125