23948sdkhjf

Vestas med offshore-ambitioner

Nye tal viser, at antallet af havvindmøller vil stige kraftigt de kommende år. Vestas står nu klar til at få sin bid af kagen – på et marked, hvor Siemens allerede slår sine folder.
I løbet af de næste fem-seks år skal tusindvis af havvindmøller opstilles rundt om i Europa. Nye tal fra Make Consulting viser, at det samlede antal svarer til 5566 af Vestas allerstørste vindmøller. Det skriver dagbladet Børsen.

Vindmarkedet til havs vil gå fra at være en perifer niche til at blive en væsentlig del af det samlede marked for vindenergi. Og Vestas satser benhårdt på at være med i toppen.

- Vi er i offshore for at blive i offshore. Vores plan er, at vi skal være en del af det marked, der kommer nu, siger Anders Søe-Jensen, direktør for Vestas Offshore til dagbladet.

Vestas har i de seneste år ikke gjort det store væsen af sig, når det kommer til offshore. Men det kommer nu, hvor man i skarp konkurrence med Siemens styrker sin satsning på offshore.

Anders Søe-Jensen er dog klar over at vejen til toppen ikke er problemfri. Han peger på adgang til skibe til opsætning af møllerne og koblingen af vindmøllerne til landets el-net, som nogle af de udfordringer koncernen står overfor.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172