23948sdkhjf

LED-lys får ædelsten til at glimte

Hos Juul Smykker og Ure i Viby Centret er halogenpærer skiftet ud med LED-lys. Den energivenlige lyskilde giver oplagte besparelser på el og - som en behagelig overraskelse - mindre pudsearbejde med smykkerne.
Britt Juul - indehaver af Juul Smukker og Ure i Viby Centret ved Århus - var ikke i tvivl, da en energikonsulent fra Lokalenergi foreslog hende at udskifte 35 W halogenpærer i forretningen med langt mere energivenlige 5 W LED-pærer. Forslaget rummede en god økonomisk grund til at sige ja tak: Den samlede besparelse ved at skifte til LED-lys gav en tilbagebetalingstid på kun 8-9 måneder.

- Vi aftalte i første omgang at udskifte 25 lyskilder: pærerne i loftet til dagslys, halogenpærerne over skranken og halogenpærerne i en af de udstillingsvogne, der står foran forretningen. Jeg oplever, at LED-lyset giver et fokuseret lys og får ædelstenene til at glimte på den rigtige måde, siger Britt Juul, der altid har haft fokus på at vælge lyskilder, der præsenterer varerne godt.

Ud over et lavere strømforbrug sikrer LED-lys også andre økonomiske fordele. LED-pærer holder over 15 gange længere end halogenpærer, og udvikler syv gange mindre varme. Det sidste betyder, at aircondition-anlægget i Britt Juuls forretning kører mindre i årets løb og indebærer samtidig en overraskende sidegevinst for netop guld- og sølvsmede.

- Den mindre varmeudvikling betyder, at smykkerne ikke bliver så hurtigt anløbne og skal pudses sjældnere. Det viser vores erfaringer med forretningens to udstillingsvogne, hvor den ene er udstyret med LED-lys og den anden med halogenspots, siger Britt Juul.

Ud fra de gode erfaringer med den nye energivenlige lyskilde forventer hun at fortsætte en løbende udskiftning af halogen til LED-lys.

- Vil man forbedre eller etablere en butik i dag, er der ingen tvivl om, at man bør overveje en belysning, hvor LED-lys er det bærende, siger Britt Juul.

Kilde: Lokalenergi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094