23948sdkhjf

Geotermisag ender i landsretten

Mislykket forsøg på retsforlig mellem Energi Viborg og omegnsbyer

Et forsøg på at indgå retsforlig mellem Energi Viborg og de tre varmeværker i Stoholm, Skals og Løgstrup er faldet til jorden.

Dermed skal sagen om erstatning fra omegnsbyerne til Energi Viborg i den såkaldte geotermisag nu afgøres af landsretten. Det oplyser Energi Viborg i en pressemeddelelse.

- Det er ærgerligt, at vi igen skal igennem en ressourcekrævende retssag med store udgifter til følge for begge parter til advokater. Der er jo kun forbrugerne i sidste ende til at betale for det gilde, siger formand for Energi Viborg Niels Dueholm.

Byretten dømte sidste år værkerne til at betale deres andel af det fejlslagne geotermi-projekt i Kvols, i alt over 10 millioner kroner fordelt på de tre værker. Projektet i Kvols blev lukket ned af Viborg Kommune i juni 2012, efter at Energi Viborg havde overtaget boringerne fra Viborg Fjernvarme i marts samme år. Da Energi Viborg overtog, havde de tre varmeværker ikke længere indflydelse på, om projektet skulle fortsætte, og de mener derfor, at de ikke skal betale de mange millioner.

Afslog tilbud
Men det mente byretten altså i september sidste år, da retten gav Energi Viborg medhold. Værkerne blev pålagt at betale deres andel af udgifterne til geotermisagen på 10,6 millioner kroner, sagsomkostninger på 558.000 kr. samt procesrenter ved for sen betaling på knap 2,8 millioner kroner.

I forsøget på retsmægling tilbød Energi Viborg at afstå fra procesrenterne, idet de reelle rentegifter alene udgjorde 60.000 kr. Omegnsbyerne kunne dermed få 2,7 millioner kroner tilbage fra Energi Viborg, men det tilbud afslog omegnsbyerne, konstaterer Energi Viborg i pressemeddelelsen.


- De må jo satse på, at landsretten kommer frem til et helt andet resultat end byretten, gætter en ærgerlig Niels Dueholm. 


- Det er kun advokaterne, der kommer til at tjene på, at vi skal videre i landsretten, og dermed bliver udgifterne samlet set unødigt større for alle parter, siger Energi Viborg-formanden.

Det er endnu ikke afklaret, hvornår sagen om erstatning fra omegnsbyerne til Energi Viborg skal for landsretten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094