23948sdkhjf

Forsyningen i Esbjerg udløser ISO-certificering

Forsyningen i Esbjerg er blevet ISO-certificeret. Det er det systematiske arbejde med miljøforhold og energibesparelser, der har båret frugt.
Forsyningen i Esbjergs systematiske arbejde med miljøforhold bærer frugt. For nylig er Forsyningens miljøledelsessystem blevet målt op imod den bedste praksis med det resultat, at hele Forsyningen netop er blevet certificeret efter ISO 14001-standarden.

- Det er glædeligt, at et samlet Forsyningen har opnået certificeringen. Det betyder bl.a. at Forsyningen er på forkant med den nye vandsektorlov, der stiller krav om, at vand- og spildevandsforsyninger fra 2010 netop skal være certificerede efter ISO 14001-standarden, siger Jørgen Elsted Hansen, formand for Teknik & Forsynings-udvalget i Esbjerg Kommune.

Stor strømbesparelse i hus
Forsyningens miljøfokus har medført flere konkrete gevinster:
Eksempelvis har operatørerne på Rensningsanlæg Øst i 2008 opnået en årlig strømbesparelse på 300.000 kWh ved at eksperimentere med omrøringen i biologien på anlægget. I stedet for at køre omrøring kontinuert gennem døgnet, har det givet bonus at køre ”start/stop”-sekvenser, hvor omrøreren er i gang tre minutter og stopper i ni minutter.

I Varmeforsyningen har man bl.a. haft fokus på proceduren for opgravning af råjord og øget mængden af ”genbrugsjord” betragteligt. Man har tidligere kørt de opgravede mængder jord til enten genbrug eller deponi for forurenet jord.

I 2008 har ’Varme’ eksempelvis ved et renoveringsprojekt af 700 meter fjernvarmehovedledning genbrugt opgravet jord, så der er sparet 700 m³ fyldsand samt bortkørsel og dieselforbrug svarende til 700 km.

- Det er flotte resultater, der er kommet ud af medarbejdernes miljøfokus og arbejdet med at blive certificeret. Eksemplerne illustrerer med al tydelighed, at der kan være betragtelige økonomiske og miljømæssige gevinster ved at forholde sig aktivt til miljøaspektet og de daglige arbejdsrutiner, siger Jesper Frost Rasmussen, chef for Forsyningen og fortsætter:

- Certificeringen er et anerkendende bevis på, at Forsyningens medarbejdere har fokus på miljøet i det daglige og lever op til de høje standarder, der er sat for at kunne blive iso-certificeret.

Kilde: Esbjerg Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093