23948sdkhjf

DONG Energy: Gasfund i området vest for Shetlandsøerne

DONG Energy og partnerne Faroe Petroleum og First Oil Expro kan med tilfredshed konstatere et gasfund i Glenlivet licensen i området vest for Shetlandsøerne.
DONG Energy og partnerne Faroe Petroleum og First Oil Expro kan med tilfredshed konstatere et gasfund i Glenlivet licensen i området vest for Shetlandsøerne.

DONG Energy er operator med 80% ejerandel af licensen (P1195), som selskabet blev tildelt i den UK 22nd round. Licensen er placeret tæt på Laggan og Tormore gas-fundene, hvor DONG Energy ejer 20% andele.

Brønden stødte på de forventede gasarter/forekomster i paleocen sandsten. Et omfattende arbejde med at indsamling data og udtage prøver bekræfter et fortræffelige reservoir- og gasmætnings-parametre.

Glenlivet-brønden er den første DONG Energy-opererede brønd i Storbritannien i området vest for Shetlandsøerne. Efterforskningsbrønden blev boret med dybvands-boreriggen Transocean Rather, og den blev spudded 22. august 2009. På trods af meget barsk vejr gik boreaktiviteten som planlagt. Brøndens maksimale dybde blev nået 10. september.

Sideboringer er under overvejelse for at kunne vurdere gasfundets størrelse.

Indholdet af denne meddelelse ændrer ikke de tidligere udmeldte forventninger til det finansielle resultat for regnskabsåret 2009 eller det udmeldte forventede investeringsniveau.

Partnere i Glenlivet-licensen
  • Dong Energy UK: 80% og operatør
  • Faroe Petroleum Plc.: 10%
  • First Oil Expro Limited: 10%

Kilde: Dong Energy

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.516