23948sdkhjf

Energiteknologi - et væsentligt eksporterhverv

I dag kan eksporten af energiteknologi omfangsmæssigt måle sig med animalske og farmaceutiske produkter. Denne position skyldes i høj grad aktiv involvering fra energiselskaberne, lyder det fra DI Energibranchen. Opfordringen går derfor på at sætte fokus på samspillet mellem energiselskab og teknologileverandør for at styrke Danmarks position yderligere.
Energiteknologibranchen er i dag et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Omfangsmæssigt kan det måle sig med eksporten af animalske og farmaceutiske produkter. Det kan Danmark i høj grad takke energiselskaberne for. Uden aktiv involvering fra deres side, ville energiteknologieksporten ikke have været hvor den er i dag.

Forudsætningen for at kunne eksportere et produkt eller en løsning er at energiselskaberne tillader demonstration og afprøvning på deres anlæg. I 36% af de energiudviklingsprojekter, der blev støttet med offentlige midler i 2008 deltog energiselskaberne som projektleder eller var involveret på anden vis.

Danske virksomheders succes på eksportmarkedet for energiteknologi er mange gange betinget af et forudgående samspil og samarbejde med energiselskaberne. Derfor forslår DI Energibranchen, at Danmark skal styrke netop dette samspil mellem energiselskab og teknologileverandør, hvilket kræver en omfattende og langtidsholdbar indsats.

Læs også artiklen Eksport af Energiteknologi nyder stor bevågenhed her på portalen

Kilde: DI Energibranchen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094