23948sdkhjf

Erhvervsorganisationer kritiserer fjernvarmeværker

Dansk Erhverv og dansk Byggeri opfordrer fjernvarmeværkerne til at være langt mere åbne om, hvad der fyres med og hvor stor den enkelte kundes andels af værkernes CO2-udslip er.
Virksomheder i dagens Danmark afkræves i langt højere grad end tidligere informationer om CO2-udslip. Samtidig er informationerne om CO2-udslip fra landets fjernvarmeværker mangelfuld, mener både Dansk Erhverv og Dansk Byggeri.

De to organisationer har netop udarbejdet en undersøgelse af 100 fjernvarmeværker, der viser at:

  • knap 5% af fjernvarmeværkerne oplyser kunderne om, hvor meget CO2 de udleder når de bruger varme fra værkerne.
  • 15% af værkerne oplyser deres kunder om, hvorvidt der er tale om et stort eller lille varmeforbrug sammenlignet med bygningens størrelse.
Dansk Byggeri efterlyser en større synliggørelse af kundernes CO2-udslip. Konsulent i Dansk Byggeri Mads P. Gede beskylder værkerne for at modarbejde klimaminister Connie Hedegaards (K) bestræbelser på en kraftig reduktion af CO2-udslippet.

- Det skulle ellers være let nok for værkerne at oplyse hver enkelt kunde om CO2-udslippet. Værkerne ved, hvad de fyrer med, og hvor de får eventuel spildvarme fra. Man kan ikke forvente, at kunden vil reducere sin CO2-belastning, hvis han hverken ved, om han bruger for meget energi, eller hvor stor hans CO2-udledning er,siger han til Jyllandsposten.

Adm. direktør for brancheorganisationen Dansk Fjernvarme Jørgen Jørgensen henviser til en tværministeriel rapport om værkerne, hvori det fastslåes, at den nuværende tarifpolitik er den bedste tænkelige.

- Hvis et fjernvarmeværk f.eks. beslutter sig for at opføre et stort solvarmeanlæg, der kraftigt nedsætter CO2-udslippet, vil det have en større klimaeffekt, end hvis man alternativt efterisolerede husene. Og det kan værkerne kun gøre, hvis en del af kundernes betaling er forbrugsuafhængig. Man skal tænke på helheden. Men jeg er bestemt tilhænger af, at værkerne skal gøre mere ud af at informere kunderne om den enkeltes andel af CO2-udslippet, siger Jørgen Jørgensen til avisen.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109