Danmark kan være CO2-neutral længe før 2050
Det er regeringens mål, at der skal ske en sammenkobling af energisystemer på tværs af lande og sektorer samt en effektiv udnyttelse af ressourcerne.
Det er i den anledning at en række virksomheder præsenterer nye banebrydende CO2-frie energikoncepter og energipolitikere diskuterer integration af energisystemer til gavn for den grønne omstilling på Christiansborg den 30. marts 2017.
Konferencen om integration af energisystemer sætter fokus på varmepumper, overskudsvarme og nye lagringsteknologier og giver et overblik over de mange muligheder, og helt aktuelle nye former for termisk giga-storage, som udfordrer de store investeringer i biomasse baseret kraftvarme, der i øjeblikket opføres eller er på vej.
Overskriften på konferencen er: Danmark CO2 neutral længe før 2050
Giga-storage & overskudsvarme
På konferencen vil bl.a. den danske virksomhed European Energy fortælle om den helt ny metode, Gigastorage, der skal løse et af de store problemer i den grønne omstilling: Nemlig hvordan man lagrer klimavenlig strøm fra fluktuerende vedvarende energikilder.
- Jeg glæder mig til at præsentere EE GigaStorage for første gang. Det er en energipolitisk game-changer, der sikrer, at vi kan gemme energien fra vindmøller og solceller i fjernvarmen. Det giver billigere, CO2-neutral fjernvarme, mere effektiv udnyttelse af den grønne strøm og sikrer at fjernvarmen får en nøglerolle i fremtidens smart grid, siger Knud Erik Andersen, CEO hos European Energy.
Også Frederikshavn Kommune og IESenergy vil fortælle om nye lagringsteknologier. Frederikshavn Kommune har med Energibyen vist vejen for, hvordan fjernvarmen med effektive varmepumper som omdrejningspunkt kan udnytte overskudsvarmen fra industrien og samtidig finde anvendelse for den overskydende elproduktion fra vindmøller, affaldskraftværker eller biomassekraftværker.
Om konferencen
Fjernvarmeindustrien står bag den energipolitiske konference, der afholdes på Christiansborg d. 30. marts med deltagelse af bl.a. Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt, energiordførere og medlemmer af Folketingets Energiudvalg fra hhv. Socialdemokraterne, Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti.
Ordstyrer er politisk analytiker Søs Marie Serup.
Konferencen foregår i Landstingssalen 13.30 – 17.45.