23948sdkhjf

Det sker: Minikonferencen Bedre Klima i Jammerbugt Kommune

Der er god fornuft i at gøre noget godt for klimaet, også rent økonomisk. Den 8.-9. oktober åbner Bedre Klima i Jammerbugt dørene for borgere, virksomheder og institutioner, der vil være med til at styrke den lokale indsats for et bedre klima.
Der er lagt op til et par spændende og inspirerende dage torsdag og fredag den 8. og 9. oktober, når minikonferencen Bedre Klima i Jammerbugt løber af stablen i Nordjyllands Mediecenter. Her er der mulighed for at blive klogere på, hvordan man som både privatperson og erhvervsdrivende kan medvirke til at skabe et bedre klima.

- Jammerbugt Kommune har netop tilsluttet sig rækken af klimakommuner, og dermed forpligtet sig til at skære ned på CO2-udledningen med minimum to procent om året de næste 15 år. Det er en oplagt anledning til, at vi viser, hvordan man som borger eller virksomhed kan være med til at gøre noget ved klimaproblemerne, fortæller arrangøren bag Bedre Klima i Jammerbugt, Stephan Nielsen. Han repræsenterer også Dansk Klimatech, én af de virksomheder, der leverer et energivenligt alternativ til olie og naturgas.

Besparelser og bedre indeklima
Bedre Klima i Jammerbugt giver mulighed for at høre en række indlæg fra kommunen, leverandører og installatører. Her kan man blandt andet høre om, hvordan klimavenlige løsninger både kan spare CO2 og penge og samtidig give et bedre indeklima. Udover indlæggene er der også mulighed for at få en snak med leverandører og installatører, og derigennem blive opdateret på den nyeste udvikling inden for blandt andet varmepumpeanlæg.

- Netop nu er der mange, der står overfor at skulle udskifte et olie- eller naturgasfyr, og det er et rigtig godt tidspunkt at gøre det på. Investeringen er minimal, og den er hurtigt tjent hjem på besparelsen i forbruget. Desuden yder elselskabet Nyfors et tilskud, så man som kunde kan få et kvalitetsanlæg til en overkommelig pris, siger Stephan Nielsen.

Sommerhuse med grøn profil
Der er også gode nyheder for de mange sommerhusejere og -lejere, der synes, at elforbruget er kommet til at udgøre en lidt for stor del af feriebudgettet. Udlejningsbureauet Feriepartner præsenterer deres ambitiøse målsætning om at begrænse elforbruget i 800 sommerhuse fordelt i Jammerbugt og Thy med 24 procent. Feriepartner bliver blandt de første, der tager en ny mærkningsordning for sommerhuse fra Elsparefonden i brug.

- Mærkningsordningen gør det muligt at se, hvor meget el hvert enkelt sommerhus forbruger. På den måde bliver det nemmere for lejerne at gennemskue den samlede pris og vælge de mest energivenlige sommerhuse, fortæller Stephan Nielsen. Besparelserne kan opnåes ved at skifte til mere energieffektive opvarmningsformer og el-apparater og desuden ved at huske de gode elvaner, man har derhjemme. Hvis øvelsen lykkes, bliver den samlede besparelse for sommehusene på 3,3 millioner kroner eller 840 ton CO2 årligt.

Jammerbugt bliver Klimakommune
Også den kommunale CO2-udledning skal nedbringes kraftigt. Jammerbugt Kommune har for nylig sluttet sig til de såkaldte klimakommuner, der gennem en aftale Danmarks Naturfredningsforening forpligter sig til at skære ned på CO2-udslippet med minimum to procent om året. Kommunen præsenterer på Bedre Klima i Jammerbugt sin overordnede handlingsplan for klimaområdet.

Kilde: Jammerbugt Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109