23948sdkhjf

Miljøorganisationer hilser Dongs nedskæringer velkommen

Danske og udenlandske miljøorganisationer klapper i deres små hænder over Dongs nedjustering på investeringssiden. Det betyder muligvis, at planerne om nye kulkraftværker i Tyskland stilles i bero.
Verdensnaturfonden WWF jubler over nedskæringer hos Dong. Det får muligvis betydning for etablering af nye kulkraftværker i Tyskland.

- Vi har fra starten været stærke modstandere af Dongs kulkraftprojekter. Vi mener, at kul hører fortiden til, og at Dong i stedet burde satse på andre teknologier. Eller i det mindste havde budgetteret med CCS-teknologi ved deres tyske projekter, siger Gitte Seeberg, generalsekretær i WWF til Berlingske Business.

For et par måneder siden præsenterede WWF en analyse af Dongs kulkraftplaner. Ifølge denne ville et planlagt Dong-kraftværk i Greifswald i Nordtyskland komme til at koste 1-2 mia. kr. alene i CO2-afgifter om året. I forbindelse med analysen kunne Dong oplyse, at det nye kulkraftværk skulle erstatte et ældre og langt mere forurenende kulkraftværk. Men det mener Gitte Seeberg ikke er godt nok.

Hun påpeger, at det vil være et yderst negativt signal at sende, hvis Dong går videre med planerne om et kulkraftværk uden CCS. Hun erklærer, at hun vil være den første til at ønske tillykke, hvis Dong vælger at droppe planerne.

Det er ikke kun WWF, der har været imod planlægningen af kulkraftværker i Tyskland. Også de tyske miljøorganisationer Klima-Allianz og Klima-piraten har vist deres utilfreds med planerne bl.a. ved at demonstrere foran den danske ambassade i Berlin.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109