23948sdkhjf

Klimaprojekt i Bangladesh offsetter klimakonferencens emissioner

Et klimaprojekt i Bangladesh vil erstatte gamle, stærkt forurenende teglværker med 20 nye, effektive værker. Dette medfører, at klimaet spares for mere end 50.000 tons CO2 hvert år.
Det bliver et klimaprojekt i Bangladesh, der skal sikre, at FNs klimakonference COP15 bliver klimaneutral. Det er netop blevet besluttet i en aftale mellem Danmark, Verdensbanken og Bangladesh.

Projektet vil erstatte nogle af de gamle, stærkt forurenende teglværker i hovedstaden Dhaka med 20 nye, effektive værker. Dette nye projekt betyder, at klimaet spares for mere end 50.000 tons CO2 hvert år og at luftkvaliteten i en af verdens mest forurenede storbyer samtidig forbedres mærkbart.

- Bangladesh er et af de lande, som er hårdest ramt af klimaforandringerne og der er stort brug for at hjælpe landet med teknologi og kapitaloverførsel, som bl.a. vil ske med det kon-krete klimaprojekt. Samtidig vil projektet have markante miljømæssige forbedringer for lokal-samfundet, hvor partikelforureningen fra de eksisterende gamle teglværker er meget synlige, siger Connie Hedegaard og tilføjer.

- Projektet er et af de mange rigtig gode, bæredygtige klimaprojekter, der skubber til den nødvendige udvikling i den tredje verden og som samtidig sikrer, at klimakonferencen i København bliver klimaneutral, bl.a. gennem kompensation for de delegeredes flyemissioner.

Den danske regering har besluttet at kompensere for udledningerne fra klimakonferencen, og har afsat 5,3 mio. kr. på finansloven hertil. Den største forurenende faktor er de mange flyrejser, der skal bringe alverdens beslutningstagere til København for at nå en ambitiøs klimaaftale.

Målet er at vise, at klimaprojekter også kan komme de fattigste lande til gode, og at klimahensyn og teknologioverførsel går hånd i hånd med bæredygtig udvikling og forbedret levestandard.

Den danske stat gennemfører i øvrigt som led i sin Kyoto-forpligtelse en række andre bæredygtige klimaprojekter i Østeuropa og ulandene – p.t. omkring 60 projekter med fokus på vedvarende energi, forsyningsomlægning, opsamling af metan fra lossepladser, mv.

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078