23948sdkhjf

E.On-chef tror ikke på COP15-aftale

Topchefen i E.On tror ikke, at COP15 kommer til at danne rammen om en global klimaaftale. Derimod tror han på, at konferencen bliver en milepæl i omstillingen til grøn energi.
CEO Wulf Bernotat i E.On tvivler på, at man under COP15 når frem til en global klimaaftale. Derimod tror han på COP15 som en milepæl, når det gælder omstillingen til grøn energi.

Det er især den politiske situation i USA, der gør den tyske direktør skeptisk.
- Obama har masser at lave før klimaaftalen. Først vil han have sin sundhedsaftale på plads, derefter vil han reformere den finansielle sektor, og som det tredje kommer klimaet. Han har endnu ikke fået nummer et og to igennem, så jeg er ikke så optimistisk om, at han kommer til København med en færdig pakke og et stærkt bidrag til det her globale problem. Og uden USA er der absolut ingen chance for at opnå noget som helst, siger Wulf Bernotat.

Han håber dog, at politikerne vil nå frem til en række langsigtede udmeldinger, der vil være nemmere at få i gennem.

- Vi har store forhåbninger til københavnermødet i december. Vi har snarest brug for en rammeaftale, der giver os mulighed for at leve op til vores tre energipolitiske mål i alle dele af vores forretning. Det gælder på tværs af hele værdikæden – investeringer i de mest avancerede kraftværker, fortsat udvikling af innovative teknologier og energieffektive løsninger til kunderne, som både sparer energi og penge. Det er ikke umuligt at leve op til både billige priser, forsyningssikkerhed og CO2-venlighed, men det kræver drastiske handlinger, siger Wulf Bernotat til Dagbladet Børsen i et eksklusivt interview.

Kilde: Dagbaldet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094