23948sdkhjf

Elselskaber og elbilindustri går sammen i nyt branchefællesskab

Dansk Energi og 29 virksomheder i elbil- og elbranchen er gået sammen i et nyt branchefællesskab, der skal gøre Danmark til foregangsland for elbiler og styrke samarbejdet mellem elbilbranchen og elselskaberne.
- Der venter en stor – men nødvendig - opgave med at få introduceret elbiler i Danmark. Udledningen af klimagasser fra de gamle benzin- og dieseldrevne biler er ude af kontrol. Men med elbiler kan vi få biltransporten ind under EU's loft over udledningen af klimagasser, så det er det helt rigtige initiativ, der nu er taget med dette samarbejde mellem elbilindustrien og elselskaberne, siger Lærke Flader, der er branchechef for det nye branchesamarbejde under navnet Dansk Elbil Alliance.

- Med det nye fællesskab mellem elselskaber og elbilbranchen viser vi, at vi tager opgaven seriøst, og at vi, som private aktører, vil gøre, hvad vi kan for at få danskerne til at udskifte de gamle benzin- og dieselbiler med elbiler, siger Lærke Flader.

- Men vi kan ikke komme i mål uden politisk forståelse. Det nye branchefællesskab vil derfor styrke dialogen med regeringen og Folketinget, så danskerne får den rette tilskyndelse til at modernisere bilparken.

Dansk Elbil Alliance vælger bestyrelsesformand og næstformand om et par uger. Dansk Elbil Alliance får adresse i Dansk Energi på Frederiksberg ved København.

Kilde: Dansk Energi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125