23948sdkhjf

Svensk basisindustri indgår samarbejde med Vattenfall

Den svenske basisindustri gør nu fælles sag med Vattenfall for at sikre elproduktionen og den fremtidige adgang til el til konkurrencedygtige priser. Det er Boliden, Eka Chemicals, Holmen, Stora Enso og CA Forest Produtcs, der har skrevet under på hensigterklæringen.
Industrikraft i Sverige AB, som er en nyetableret virksomhed, der ejes med lige store andele af Boliden, Eka Chemicals, Holmen, Stora Enso og SCA Forest Products, har for nylig underskrevet en hensigtserklæring med Vattenfall om fælles elproduktion. Det er hensigten med aftalen at sørge for ny, omkostningseffektiv basiskraft med det mål at sikre langsigtet tryghed i den svenske industrisektor.

Baggrunden for samarbejdet er desuden den fælles viden om, at der vil opstå mangel på basiskraft, når de svenske kernekraftværker er udtjente. Dermed bliver der behov for erstatning i form af ny, CO2-fri basiskraft.

- Hos Vattenfall er vi utroligt glade for at kunne fortsætte med at udvikle vores tætte samarbejde med repræsentanter for svensk industri og i fællesskab arbejde med fremtidens energiløsninger – herunder vedvarende energikilder, siger Hans von Uthmann, viceadministrerende direktør for Vattenfall AB og direktør for Vattenfall Norden.

- Vores samarbejde er målrettet mod at oprette og deltage i konkrete projekter om ny basiskraft. Vi opfatter selvfølgelig kernekraft som et alternativ, men vil også udforske andre muligheder. Vi får en stærk partner fra elproduktionssiden gennem vores samarbejde med Vattenfall, udtaler Magnus Hall, bestyrelsesformand for Industrikraft. Parternes aftale angiver alternativer, der udgør mulige fælles udviklingsområder: vedvarende energikilder og kernekraft.

- Den svenske basisindustri er ganske enkelt afhængig af el til konkurrencedygtige priser for at kunne sikre velfærden og arbejdspladser. Derfor er det naturligt, at vi søger samarbejde med en elproducent, siger Magnus Hall.

- Samarbejdet er helt i tråd med vores langsigtede strategi ”Making Electricity Clean” og bidrager til, at vi kan nå vigtige klimamål, tilføjer Lars G Josefsson, koncernchef for Vattenfall. Næste fase i samarbejdet handler om at undersøge og træffe beslutninger om konkrete samarbejdsprojekter.

Kilde: Vattenfall

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187