23948sdkhjf

Nedjustering trods fremgang hos Xergi

Trods en stigende omsætning i årets første ni måneder samt en forbedring i underskuddet for samme periode sammenlignet med samme periode i 2008, lægger Xergi en dæmper på forventningerne til årets resultat.
Xergi er en førende leverandør af nøglefærdige biogas‐og kraftvarmeanlæg. Virksomhedens forretningsmodel omfatter hele værdikæden fra teknologiudvikling, projektering og etablering til drift og vedligehold af det samlede energianlæg. Xergi ejes fifty/fifty af Schouw & Co. og Dalgasgroup (He‐deselskabet) og indregnes som en prorata konsolideret virksomhed med 50% i koncernens regnskab.

Den økonomiske udvikling
Xergi realiserede i 3. kvartal i 2009 en nettoomsætning på 18,0 mio. kr. mod 17,8 mio. kr. i 3. kvartal 2008. For hele perioden 1. januar til 30. september 2009 er nettoomsætningen forøget med 18,7 mio. kr. til 69,8 mio. kr. fra 51,1 mio. kr. i samme periode i 2008.

Resultatet før skat i 3. kvartal 2009 udgjorde en forbedring på 2,1 mio. kr. til et underskud på 5,2 mio. kr. mod et underskud på 7,3 mio. kr. i 3. kvartal 2008. Periodens resultat er realiseret gennem aktiviteter på en række mindre ordrer samt sidste fase af et større projekt i Storbritannien.

Resultatet før skat for hele perioden 1. januar til 30. september 2009 viser en forbedring på 6,5 mio. kr. til et underskud på 10,0 mio. kr. mod et underskud på 16,5 mio. kr. i samme periode i 2008.

Det samlede resultat for perioden fra 1. januar til 30. september 2009 skal vurderes i lyset af selskabets fokus på at realisere omsætning og indtjening på mindre ordrer i en periode, hvor det har været svært for virksomhedens kunder at finansiere større biogasanlæg. Medarbejderstaben og dermed kapacitetsomkostningerne er reduceret, dog med det sigte at være rustet til at kunne realisere den projektportefølje, som virksomheden har opbygget inden for de seneste år.

Forventninger til fremtiden
Xergi startede året med en ordrebeholdning, der var væsentlig bedre end ordrebeholdningen ved starten af 2008, men den forventede ordreindgang i 2009 er i betydelig grad blevet forsinket som følge af den generelle økonomiske afmatning. Krisen har betydet, at finansiering alene kan opnås til projekter med meget lav driftsrisiko gennemført af meget solide investorer. Xergi har dog oparbejdet en portefølje af projekter i sine markeder, som har en realistisk mulighed for at kunne gennemføres.

Da der såvel nationalt som internationalt løbende sker en forbedring af betingelserne for biogas, investerer virksomheden fortsat i markedsetablering og produktudvikling, uanset at afsætningsmulighederne på kort sigt vil være svækkede.

Med udgangspunkt i de øjeblikkelige vurderinger er det forventningen, at Xergi kan realisere en omsætning i 2009 i størrelsesordenen 100 mio. kr., hvilket er væsentligt under de oprindelige forventninger ved årets start om en omsætning i størrelsesordenen 150 mio. kr.

Forventningen til årets resultat før skat er ligeledes blevet afdæmpet, men ikke i samme udstrækning som for omsætningen. Helt fra årets start var det forventet, at årets resultat før skat ville blive et underskud, men dog væsentligt forbedret i forhold til 2008, hvor underskuddet før skat udgjorde 16,2 mio. kr. Det er fortsat forventningen, at årets resultat før skat bliver forbedret i forhold til 2008, men forbedringen forventes nu at blive mindre end oprindeligt antaget.

Kilde: Schouw & Co.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078