23948sdkhjf

Finanstilsynet rejser sag mod Dong Energy

Finanstilsynet har i dag meddelt, at Dong Energy A/S gennem en politianmeldelse søges pålagt en bøde for manglende indsendelse af visse oplysninger til Finanstilsynet.
Ifølge Finanstilsynet skulle Dong Energy som udsteder af obligationer noteret i London og Luxembourg have indsendt kopi af visse offentliggjorte koncern- og
regnskabsmeddelelser til Finanstilsynet.

Dong Energy er som statsligt aktieselskab og udsteder af noterede obligationer underlagt regler i både Danmark, England, Luxembourg og fra EU. Dong Energy har overholdt sine forpligtelser til at informere markedet og dermed investorer gennem udsendelse af pligtmæssige og frivillige koncern- og regnskabsmeddelelser til offentligheden, til børserne i Luxembourg og London og til Erhvervs- & Selskabsstyrelsen. Alle meddelelser findes ligeledes på Dong Energy's hjemmeside.

Der er derfor ikke tale om, at Dong Energy har tilbageholdt oplysninger for selskabets obligationsinvestorer eller øvrige interessenter.

Dong Energy har været i dialog med Finanstilsynet om den manglende indsendelse af oplysninger og har foranlediget af sagen straks ændret sine procedurer for offentliggørelse, så de er bragt i overensstemmelse med Finanstilsynets krav.

- Dong Energy gør en stor indsats for at sikre et højt informationsniveau til alle vores interessenter, og vi har løbende, også før Finanstilsynets henvendelse, haft kontakt til både danske og udenlandske myndigheder for at sikre, at vi forstår reglerne rigtigt, herunder samspillet mellem EU reglerne og de nationale regler i Danmark, Luxembourg og England, og overholder dem. Det er vigtigt for os at understrege, at markedet og offentligheden har modtaget al relevant information til tiden. Vi ser det som en teknisk fodfejl, at der ikke er sendt en kopi af disse oplysninger til Finanstilsynet, siger juridisk direktør Christian T. Skakkebæk.

Kilde: Dong Energy

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141