23948sdkhjf

Musikhuset Aarhus indgår klimapartnerskab med NRGi

Med klimapartnerskabsaftalen med NRGi er der åbnet mulighed for årlige energibesparelser for Musikhuset svarende til energiforbruget i KWh i 185 parcelhuse. Miljøet slipper i samme omgang for 215 tons CO2.
Energiforbruget i Musikhuset Aarhus står over for en klimaoptimering. Det er resultatet af et nyt klimapartnerskab mellem Musikhuset Aarhus og energikoncernen NRGi.

- Musikhuset har længe haft fokus på økonomien. Jeg glæder mig over dette nye tiltag, der både gavner økonomien og miljøet. En stor kulturinstitution som Musikhuset skal turde udfordre og gå foran, og med klimaaftalen viser Musikhuset, at det ikke kun gælder for musik og teater, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Jacob Bundsgaard Johansen.

- Musikhuset er ikke kun skøn musik og sang. Det er også en af de største bygninger i Århus, som kræver en masse strøm og varme for at kunne fungere. Og selv om vi dagligt arbejder med at optimere driften af vores bygning, er det dejligt at se, at vi kan gøre en endnu større indsats, der gavner både klimaet og pengepungen. En indsats, som nu er mulig med hjælp fra NRGi, siger Marianne Bedsted, direktør for Musikhuset Aarhus.

Musikhuset var i foråret vært for Århus Universitets internationale klimakonference "Beyond Kyoto".

Klimapartnerskabet med NRGi indebærer blandt andet, at NRGi sender sine energirådgivere rundt i Musikhuset for at identificere mulige energibesparelser. Og på baggrund af disse besøg udarbejdes der en detaljeret rapport, som præcist udpeger besparelsesmuligheder, nødvendige investeringer samt forslag til, hvordan og hvornår besparelserne kan gennemføres.

- Efter udvidelsen af Musikhuset Aarhus i 2007 med yderligere 17.000 kvm har vi brugt tiden indtil nu på at lære den nye bygning at kende. Nu er vi klar til optimeringstiltag til gavn for energiforbruget og dermed miljøet, siger Marianne Bedsted.

- Vores klimapartnerskabskoncept fungerer altid bedst, når begge parter er villige til at gøre en indsats. Og i dette tilfælde må jeg sige, at Musikhuset virkelig har vist sig villig til at gøre en stor indsats for sammen med vores datterselskaber NRGi Rådgivning og EL:CON at finde så mange energibesparelser som muligt, siger Morten Winther, kommerciel direktør i NRGi.

Resultatet af klimapartnerskabet er indtil videre en liste med årlige besparelser på ca. 925.000 kWh svarende til det årlige energiforbrug i KWh i 185 parcelhuse.

Kilde: NRGi

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096