23948sdkhjf

Sundt og nytænkende børnehus indviet i Odense

Børnehuset Dragen, der blev indviet onsdag, er passivhus-certificeret, og alle materialer er svanemærkede.
Med opførelsen af Børnehuset Dragen er Odense Kommune gået langt i bestræbelserne på at sætte nye standarder for bæredygtigt og pædagogisk gennemtænkt institutionsbyggeri.

Alle materialer er svanemærkede. Byggeriet er passivhus-certificeret, og generelt er der tænkt børn på alle leder og kanter:

- Der er langt mere plads at boltre sig på end i traditionelle børnehaver, men der er også tænkt pædagogisk i indretningen. Hele arkitekturen understøtter de ambitioner, vi har med at udvikle børnene i Odense Kommune - nemlig at børnene skal befinde sig i attraktive og udfordrende lærings- og udviklingsmiljøer, siger rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen Jane Jegind.

Det betyder for eksempel, at huset er udstyret med små nicher, hvor børn kan bygge en hule, læse eller være i fred. I alt får de 88 børn 414 m² at boltre sig på, hvor lovgivningen kun kræver 268 m².

Børnehuset Dragen har funktionsopdelte rum, hvor børnene får en række særlige oplevelses- og udviklingsmuligheder. Der er blandt andet teatersal, atelier, motorik- og sanserum samt pædagogiske køkkener ude og inde. Endvidere er der små ’kravlehuller’ i væggene, så børn kan lege på tværs af stuerne.

Huset er stærkt isoleret, og varmeregningen forventes at ligge på under 20 % af en normal varmeregning. Væggene er af rent træ med en stor isoleringsgrad, og vældige glasfacader giver lys og henter solenergi til opvarmning. Samtidig er der en stor grad af mekanisk udluftning.

På en såkaldt touch-screen ved indgangen kan forældre læse om det aktuelle energiforbrug samt beskeder og information fra pædagoger.

Dragen er tegnet af C.F. Møller, mens Tækker Group har været tilknyttet som rådgivende ingeniører.

Kilde: Odense Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079