23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme: Skrotningsordning for oliefyr et rigtigt klima-initiativ

En pulje på 400 millioner kroner til skrotning af gamle oliefyr er en rigtig god ide. Det er noget, der vil sætte positive CO2-aftryk og betyde et farvel til fossile brændsler hjemme i folks egne olietanke, mener Dansk Fjernvarme.
Men det skal sikres, at oliefyr erstattes med fjernvarme indenfor fjernvarmeområder.
- At udskifte gamle oliefyr er vejen frem. For det er noget, der trækker i den positive retning i CO2-regnskabet, siger Dansk Fjernvarmes direktør Jørgen G. Jørgensen.

I dag har 60 procent af de danske husstande, svarende til cirka 1,6 millioner, fjernvarme og er dermed allerede involverede i at nedbringe CO2-udledningen og brugen af fossile brændsler. Indenfor fjernvarmeområder findes der i dag enkelte husstande, som stadig har oliefyr.

- Disse oliefyr skal konverteres til fjernvarme, hvis det skal batte noget i det store CO2-regnskab, siger Jørgen G. Jørgensen.

Altså bør det sikres, at der ikke gives tilskud til, at man indenfor fjernvarmeområder kan få eldrevne varmepumper eller lignende. Ganske enkelt fordi klimagevinsten så går fløjten.

Andre måder at opnå store CO2-gevinster på er, hvis man konverterer de områder med individuel naturgas, som ligger tæt på fjernvarmeområder til fjernvarme. Det har klima- og energiminister Connie Hedegaard i januar opfordret kommunerne til at sørge for sker.

Den nye pulje til skrotning af oliefyr omfatter dog ikke tilskud til udskiftning af individuelle naturgasfyr.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109