23948sdkhjf

COP15: Ministre fra hele verden mødes til Pre-COP

Ministre fra hele verden mødtes i går på Pre-COP mødet - den sidste planlagte samling af ministre før COP15. Tdligere på dagen mødtes Connie Hedegaard også med den kinesiske miljøminister Xie Zhenhua.
Søndag ankom ministre fra hele verden til København for at deltage i Pre-COP-mødet. Pre-COP’en er et formøde til FN’s klimakonference i december, COP15, og forløber mandag d. 16. november og tirsdag d. 17. november og indledes med middag søndag aften.

Pre-cop’en er sidste gang, ministrene efter planen mødes før klimakonferencen, og derfor er alle de vigtigste emner for COP15 på dagsordenen, når mødet starter.

I Pre-COP'en deltager ministre fra knap 40 lande i mødet, blandt andet fra USA, Kina, Indien, men også fra mange afrikanske lande og fra de lavtliggende østater. Deltagerliste nedenfor.

For langt størstedelen af ministre er det fjerde gang i år, de mødes med Danmark for bordenden, da Danmark tre gange i år har afholdt møder i Grønlandsdialogen. Det har foregået i juli på Grønland, i september i New York og tidligere i november i Barcelona.

- Pre-cop’en er det sted, hvor vi virkelig skal ind til kernen af diskussionerne, også på de emner, der er besværlige. Vi har ikke meget mere tid til rådighed, siger Connie Hedegaard:

- Når alle verdens lande sender ministre på så højt niveau, så viser det jo, at der er en reel vilje til at arbejde for en klimaaftale i København.

Forud for mødet holdt Connie Hedegaard søndag et længere bilateralt møde med den kinesiske miljøminister Xie Zhenhua. (efternavn Xie). Efter mødet siger Connie Hedegaard:

- Vi havde en god og konstruktiv samtale. Der er for mig ingen tvivl om, at den kinesiske minister ligesom os er opsat på, at det er i København, at verden skal levere på alle de væsentlige emner.

Udover mødet med Kina har Connie Hedegaard i den forløbne uge mødtes med 10 afrikanske ministre og ministre fra den Arabiske Liga.

Kilde: Klima- og Energiministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094