23948sdkhjf

CO2-neutralt hotel klar til topmøde

Det 130.000 m² store Copenhagen Towers indvies mandag. Byggeriet udmærker sig blandt andet ved at være beklædt med Nordeuropas største solcelleanlæg.
Mandag åbner Copenhagen Towers i Ørestad. Dermed står det bæredygtige byggeri klar til det store COP15 topmøde, som også afholdes i Ørestad.

Det har krævet hårdt arbejde fra alle sider at blive færdig med byggeriet til tiden. Indtil for få dage siden vrimlede stedet således med håndværkere:

- Vi har virkelig knoklet for at blive færdige med hotellet op til klimatopmødet. Det er ikke mange uger siden, vi skulle have sikkerhedshjelm og orange veste på for at bevæge os rundt i bygningen, og de mange håndværkeres lyde har været fast underlægningsmusik helt op til åbningen. Og nu ser vi endelig resultatet, siger Allan L. Agerholm, der er direktør i Crowne Plaza Copenhagen Towers.

Hoteldirektøren påpeger, at Copenhagen Towers bidrager til Ørestad - og til København i det hele taget - ved at synliggøre arbejdet med miljø og bæredygtighed i selve byens skyline:

- Bæredygtigt byggeri er vigtigt, fordi det er med til at vise, at klimaudfordringen bliver taget alvorligt, og at løsningerne kan og skal tænkes helt ind i både vores dagligstuer og vores måder at levere en hoteloplevelse, fastslår Allan L. Agerholm.

Fakta om Copenhagen Towers
• Copenhagen Towers rummer 130.000 m² erhverv og hotel.

• Byggeriet består af tre tårne; et konferencecenter, et atrium med restauranter og caféer samt parkeringskælder.

• Facaden på Copenhagen Towers er beklædt med 2.400 m² solceller, og det betyder, at Nordeuropas største solcelleanlæg nu ligger i Ørestad.

• De monterede solceller vil årligt spare, hvad der svarer til 35 husstandes elforbrug.

• Hotellet Crowne Plaza Copenhagen Towers består af 366 værelser fordelt på 25 etager.

• Derudover henter hotellet sin opvarmning og nedkøling i grundvandet 100 meter under jorden.

• Copenhagen Towers lever også op til EU's standarder for en såkaldt Green Building og er ligeledes en dansk lavenergiklasse II bygning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078