23948sdkhjf

Hedegaard: En halv aftale er ingen aftale

- Vi går stadig efter en fuld pakke, sagde den danske klima- og energiminister efter to dages internationale klimaforhandlinger i København, der endte med optimisme og håb om en ambitiøs politisk aftale på FN’s klimakonference i december.
Ministre fra over 40 lande afsluttede to dages forberedende klimaforhandlinger i København i en optimistisk tone – men også med erkendelsen af, at der stadig er meget at gøre, før der kan indgås en omfattende politisk aftale på FN's klimakonference COP15 i København i næste måned.

- Der har hersket en meget opmuntrende ånd. Jeg har hørt fra alle omkring bordet i dag, at København skal blive en succes. Men en halv aftale er ingen aftale. Så vi går stadig efter en fuld pakke, der leverer på alle områder i overensstemmelse med Bali-køreplanen,sagde klima- og energiminister Connie Hedegaard tirsdag.

På pressekonferencen efter den såkaldte præ-COP understregede Connie Hedegaard desuden, at det er nødvendigt med politisk vilje, hvis verden skal enes om en aftale i København.

- Det har opmuntret mig at se den beslutsomhed, ministrene har vist for at få det gjort. Og ikke mindst: at få det gjort nu. Der har længe været opbygget et pres for at skabe den politiske vilje. Nu har jeg en fornemmelse af, at viljen er ved at være moden, sagde hun.

Kilde: COP15

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078