23948sdkhjf

Gasbørs venter på ketchup-effekt

Gasbørsen i Fredericia Nord Pool Gas har på halvandet år formået at sætte sig på 2% af al handel med naturgas herhjemme. Nu venter selskabet med tre ansatte på den velkendte ketchupeffekt.
Det lille team på tre ansatte ved Nord Pool Gas i Fredericia har fået fire år til at skabe overskud med køb og salg af naturgas i Danmark. I dag halvandet år efter opstart sidder man på 2% af al handel med naturgas herhjemme.

Adm. direktør Kenneth Rotvig Dupont fortæller til Dagbladet Børsen, at man siden den første handelsdag sidste år i marts har hvervet 13 navngivne kunder, og at man siden nytår har omsat gas for 60 mio. kr.

- Vi venter på en ketchupeffekt og helst den største af flaskerne fra Heinz. Der er mange, der har været interesseret, men som venter på at se, hvad andre gør, siger Kenneth Rotvig Dupont.

Nord Pool Gas er delvist ejet af det statsejede Energinet.dk og den nordiske elbørs Nord Pool Spot, og det er også fra sidstnævnte, at inspirationen til Nord Pool Gas er opstået, selvom der er en væsentlig forskel på at handel med naturgas, der kan lagres, og el, der helst skal sælges videre med det samme.

Kenneth Rotvig Dupont forventer at kunne ansætte i de kommende år, hvor markedsandelen skal fordobles til omkring 4% af den samlede gashandel herhjemme.

Indtægterne til at drive børsen kommer fra et årligt abonnement på knap 100.000 kr. per kunde og et gebyr per megawatt-time, der handles.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125