23948sdkhjf

Stirling.dk vil flerdoble omsætning

Et nyt CO2-neutralt forbrændingsanlæg skal være med til at flerdoble omsætningen hos den danske cleantech-virksomhed Stirling.dk. Virksomheden vil nu tage kommercielle forretningsmetoder i brug.
Et forbrændingsanlæg, der producerer grøn strøm af eksempelvis træflis, er netop blevet indviet på Amagerforbrændingen i København. Det er cleantech-virksomheden Stirling.dk, der har leveret anlægget, og nu vil man til at vise sit kommercielle værd.

Stirling.dk er stiftet af professor Henrik Carlsen i 2004 og er i dag en af de danske cleantech-virksomheder, der har taget skridtet fra forskning til kommerciel forretning.

I dag omsætter Stirling.dk for 15 mio. kr., men anlægget til afbrænding af biomasse ventes at have et stort potentiale i Italien, Østrig og udviklingslandene, og dermed skal det være med til at flerdoble omsætningen i løbet af de næste to år.

- Vores anlæg koster i dag 2,5 millioner kroner. Via massesalg og masseproduktion skal de nå ned i en pris på 1,5 millioner kroner. Så er de rentable som alternativ til dieselgeneratorer, siger Stirlings adm. direktør Lars Jagd til ErhvervsBladet.

Stirling-anlægget ved Amagerforbrænding er koblet på det københavnske fjernvarmenet og garanterer 4000 driftstimer om året – uden stop. Målet er at øge den driftssikkerhed til 7.000 timer.

Kilde: ErhvervsBladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11