23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme opmuntrer de små varmeværker

Fjernvarmeværker har mange muligheder i jagten på energibesparelser, lyder det fra Dansk Fjernvarme efter det i går kom frem, at de små varmeværker føler sig pressede oven på den nyligt indgåede energispareaftale.
Det kom i går frem, at især de små varmeværker ikke føler sig rustede til at løfte opgaven med at implementere de store energibesparelser, der i følge den nye energispareaftale skal realiseres i de kommende år. Dansk Fjernvarme ser oven på den udmelding positivt på fremtiden og implementeringen af energibesparelser.

- I ledningsnettet, hos forbrugerne, sågar på selve værket – dog undtagen i produktionen eller brændsler. Der er mange steder at finde energibesparelser for fjernvarmeværkerne med den nye energispareaftale, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

I september holdt Dansk Fjernvarme informationsmøder om indholdet af aftalerne, og disse møder følges op med kurser de kommende måneder. Kurser, som giver et godt udgangspunkt for at omsætte krav og ideer til praksis.

Ved den frivillige aftale har Dansk Fjernvarme fået indflydelse på, hvordan besparelserne i praksis kan foretages. Konkret har det blandt andet betydet, at de store solvarmeanlæg i fjernvarmen kan tælles med.

- Vi siger ja til, at fjernvarmeselskaberne vil være med til at finde store energibesparelser, fordi vi mener, at vi ad frivillighedens vej kommer længst, siger Dansk Fjernvarme formand Uffe Bro.

- Vi er nødt til at være særdeles bevidste om, hvordan vi bruger energi i de kommende år. Vi skal tænke i helheder for at opnå de bedste løsninger. Med denne aftale har vi fået mulighed for i vid udstrækning at finde besparelserne, hvor det er mest optimalt, siger Uffe Bro.

Dansk Fjernvarmes medlemmer skal underskrive den endelige energispareaftale, før aftalen kan træde i kraft. Dansk Fjernvarme underskrev fredag den 20. november formelt aftalen med daværende klima- og energiminister Connie Hedegaard.

Medlemmerne skal underskrive tiltrædelsesblanketten og returnere den, så den er Dansk Fjernvarme i hænde senest den 10. december 2009.

Dansk Fjernvarme har indgået aftalen med ministeren med forbehold for, at mindst 80 procent af medlemmerne, og hvad der svarer til 80 procent af fjernvarmeproduktionen tiltræder aftalen frivilligt.

Kilde: Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109